fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 20., hétfő

FRISS HÍREK

Szakmai fórumokon beszéltek cikkünk alapján a Hírös Hét hangosításáról

- Advertisement -

A fesztivál elején, az ABBA Tribute Show műsora alatt több technikai hiba is rombolta az élményt, és ennek hangot is adtunk cikkünkben. Nem ez volt az egyetlen ilyen hiba a fesztiválon.

Egy, a szakmában dolgozó kontaktunk, arról értesített minket, hogy az első ilyen cikkünk alapján szakmai körökben téma a Hírös Hét hangosítása. Egy másik hangosító pedig képernyőképeket küldött nekünk arról a kommentről, amelyet az ABBA Tribute egyik énekesének barátja posztolt egy szakmai csoportban.

Az írás szerint valóban komoly bajok voltak a helyi technikus gárdával. Azt írja, hogy a kezdés előtt romlott el az egyik énekes fülmonitorja. Ekkor egy lábmonitort kellett hozni ( azokról a hangfalakról van szó, amelyeknek a néző a hátát szokta látni a zenészek lábánál. Ezekben hallják saját vagy társaik hangját, és a többiek hangszereit, mert a nagy hangfalak előre szólnak ), amit a zenekarral jövő technikus tett meg, mert a helyi csapatból senki nem volt a környéken.

Hasonló cikkünk:  Elege lett a pártpolitikából Dobos Józsefnek – nagyinterjú az MSZP volt városi elnökével

A koncert közben a zenei alap pedig azért nem szólalt meg a komment szerint, mert a helyi fénytechnikus nem adott fényt a visszatapsnál a színpadra, ezért a zongorista megbotlott egy kábelben, ami kihúzódott a hangkártyából és az erősítőből. Azt írja, itt sem volt helyi technikus, a gitárosnak kellett bíbelődni vele a zenekar saját emberével.

Koncert közben az egyik énekes ( helyiektől kapott ) mikrofonjában lemerült az elem. A poszt szerint ekkor sem volt helyi segítség, a közönségből kellett összeszedni őket, majd harmadik próbálkozásra tudtak használható elemet tenni a mikrofonba.

Egy bennfentes szerint a kisszínpadi hangosítást pedig csúnyán alulméretezték. Ide mélynyomókat se rendeltek, azt úgy kellett hozni később, de még így sem volt elég a hang. Azért recsegett-ropogott a zene, mert az erősítők nem bírták a tempót, folyamatosan túlhajtva üzemeltek. Vélhetően azért, hogy a nagyszínpad műsora ne legyen zavaró itt, szóval kipréselték amit csak lehetett, hát így jött össze.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...