fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Futár hozta az új pszichoaktív anyagot

- Advertisement -

Két kecskeméti férfi új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyagot tartalmazó szert rendelt Kínából 2020 augusztusában és októberében. A nyomozás során kiderült, hogy a szert tovább akarták értékesíteni a megyeszékhelyen.

2020 októberében az egyik üzlet parkolójában vették át a futártól a csomagot a férfiak, akik ezután azonnal elhajtottak a helyszínről. A nyomozók egy akciót szervezetek az átadásra és meg akarták állítani az autót, ami a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. Az elkövetők menekülés közben a csomagot is kidobták az autójukból. A rendőrök végül elfogták a párost, akiket őrizetbe vettek. Az egyik férfinál megtartott házkutatás során növényi anyagmaradványt találtak a nyomozók. A lefoglalt anyagokról a szakértő elmondta, hogy utóbbi kábítószernek, míg a Kínából érkezett anyag új pszichoaktív anyagnak minősül.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt a két férfival, míg egyikük ellen továbbá kábítószer birtoklása miatt indítottak büntetőeljárást.

Hasonló cikkünk:  Nekiment a tanulóvezetőnek a gyorshajtó, és lelökte az útról

A főkapitányság vizsgálati osztálya az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre.

marihuána fogyasztásának számos káros élettani hatása van a kábítószerélvező részére, így különösen azonnali hatásként a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar és a mozgáskoordináció elvesztése, amelyet gyakran depresszió vagy álmosság követ, egyes fogyasztók esetében pánikrohamot is kiválthat.

Tartós használata gyengíti az immunrendszert, az emberek hajlamosabbak lesznek a betegségre és a fertőzésekre. Megnőhet az öngyilkosságra való hajlam és a skizofrénia kialakulásának valószínűsége.

Légzőrendszer tekintetében is elmondható, hogy a marihuána sokkal veszélyesebb anyag, mint a dohány ugyanis 50-70 százalékkal több karcinogén (rákkeltő) anyagot tartalmaz. Ennek következtében megnövekedhet a tüdőgyulladás, valamint a tüdőrák kialakulásának valószínűsége.        

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...