fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Hamis rendcsinálók

- Advertisement -

Mindenki szívén és ajkán viseli a béke ügyét. Mindenki mindent megtesz a béke érdekében, mert igazán nem rajta múlik, mert ugyanis… a másik félen múlik, és míg a másik nem tesz érte, akkor addig…

Hamis a rend. Hamis a szabadság. Hamis a béke. Hamisak a szavak. Minden mögött a világnak rendetlensége áll. A renduralmak azt állítják, hogy tökéletes rendet hoznak el.

És mit tapasztalunk?

Ezek a rendcsináló tekintélyuralmak tökéletes rendetlenséget csinálnak; a szabadságot csökkentik; a mozgást és a lehetőségeket beszűkítik; a szavakat kiforgatják; a nyilvánosság csatornáit leuralják; a racionálist kiátkozzák. Fitogtatják erejüket.

Egy évvel ezelőtt, 2022. február 24-én Oroszország katonai támadást indított Ukrajna ellen. Kijevet, Harkivot, Herszont és más településeket Vlagyimir Putyin rakétákkal lövetett. Moszkva villámháborúra készült.

Hasonló cikkünk:  Mondd, Te kit választanál? - pillanatnyi helyzetjelentés a kecskeméti politikáról

A 2022 februárjában kitört háború nyolc éve tart. 2014-ben miután az oroszok elfoglalták Krímet, nemsokkal azután fegyveres összecsapások kezdődtek Kelet-Ukrajnában, Donbaszban.

A két világháború közötti európai élet alapanyaga a válság volt. A második világháború kitörése nem okozott meglepetést. A pusztítás viszont szinte mindent elsöpört. Európa ekkor megrémült. Ebből megtanulta: a biztonság, a jólét, a szabadság, a béke közös érdek, ez erőfeszítést igényel, amit az európaiak több generációjának erőfeszítései hozott el.

Európa nem bizonytalan békére vágyik, hanem zűrzavartól mentesre; nem hamis rendcsinálókra, és nem tekintélyuralmak rendetlenségére. Nem vezérek kellenek, hanem vezetők; nem hamis szónoklatok, hanem fegyvernyugvás. Szolidaritás. És újjáépítés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...