fbpx

FRISS HÍREK

Tudományos Diákköri Konferencia

- Advertisement -

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hagyományt folytatva, április 24-én rendezte meg a 18. konferenciát.

Tavaly, a vírusjárvány miatt sajnos elmaradt a konferencia, de idén, eredményesen megvalósulhatott. Igaz csupán online formában. Az egyes iskolák a dolgozatokat már korábban megküldték és szakértőkre bízva elbírálásra kerültek, de az előadások már csak a számítógép segítségével hangozhattak el és voltak láthatók az előadók.

Tíz dolgozat érkezett, amelyek a KmASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Budapest), a Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola (Hajdúnánás), Élelmiszeripari Szakképző Iskola (Kenderes) és természetesen a Toldi Miklós szakközépiskola diákjai készítettek.

A tudományos diákköri dolgozatok témája széles skálán mozgott: az élelmiszer adalékanyagoktól, a környezetvédelmen, a hagyományőrzésen, a szalámi hungarikumon át a vörösborig, kávéig, a piros paprikáig, a vitaminban gazdag zöldségfélék turmix feldolgozásáig, a vendéglátóipari szakképzésig bezárólag készültek.

A diákköri munkák három kategóriában lettek elbírálva: a dolgozat, előadás (prezentáció) és mindkettő összességében. A háromtagú zsűri (elnöke dr. Novák László Ferenc néprajzkutató-történész, az Arany János Múzeum címzetes igazgatója) nehéz feladatot oldott meg. A sok értékes pályamunka között a Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola értékes két második helyezést tudhatott magáénak. Az előadás kategóriában a „Kávé és kávékülönlegességek bemutatása” Komáomi Alíz munkája (felkészítő tanár Járóné Kőházi-Kis Andrea), az összetett kategóriában Egyedi Melindának a „Magyar pirosbors: a fűszerpaprika” című munkája került elismerésre és díjazásra (fel-készítő tanár Mészárosné Szűcs Éva).

A sikeres tudományos diákköri konferenciát Kissné Rózsa Ibolya igazgató asszony zárta be. Megköszönte a versenyző diákok és felkészítő tanáraik, a zsűri munkáját. Reményét fejezte ki, hogy a jövő esztendőben ismét a régi, „szokott” módon szervezhetik és bonyolíthatják le a konferenciát itt Nagykőrösön, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikumban és Szakképző Iskola és Kollégiumban.

TB

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...