fbpx

FRISS HÍREK

A megye, ahol eltűnt 88 milliárd forint

- Advertisement -
Soltvadkert gazdag kisváros, a hazai műanyag-feldolgozás központja. Orgovány szegényesebb település, amolyan tanyavilág, az emberek főleg a mezőgazdaságban dolgoznak. Meglepő módon, a hazai pénzügyi szektor csődökben gazdag történetében e két Bács-Kiskun megyei település takarékszövetkezetei okozták a legnagyobb bajt.

Soltvadkert és Orgovány története nemcsak azért hasonló, mert két Bács-Kiskun megyei településről van szó, hanem azért is, mert az egykori takarékszövetkezeti világ minden baja visszaköszön ezekben a sztorikban. A helyi szövetkezeteket kiskirályként vezették olyan emberek, akik a szövetkezeti vagyont magukénak érezték.

Ezeket az embereket és 2-3 belső segítőjüket igazán nem kontrollálta senki, sőt, országosan is ismert csalók is segítették a kreatív pénzszerzési módozatokat. A nemtelen visszaélések mellett jellemző volt az az erkölcsileg kevésbé aggályos, de bankszakmailag ugyanolyan káros gyakorlat, hogy az ismerősök nehézségei alatt nagyon megértő maradt a takarékszövetkezet.

Hasonló cikkünk:  Nagyon úgy tűnik, hogy idén is elmarad a repülőnap

Ez a két takarékszövetkezet úgy volt külön-külön is az ország három legnagyobb takarékszövetkezete között egykoron, hogy a fiókhálózatuk el sem hagyta Bács-Kiskun megyét.

Folytatás az Index.hu-n!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...