fbpx

FRISS HÍREK

Az LMP elkötelezett Kecskeméten az ellenzéki együttműködésben és a közös indulásban

- Advertisement -

Dr. Tóth Szilárd képviselő tervezi az indulását a 2024-es önkormányzati választáson a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben, az LMP delegáltjaként. Folytatjuk sorozatunkat, amelyben azt járjuk körül, miként készülődnek az ellenzéki pártok a jövő évi önkormányzati választásokra Kecskeméten.

„Az LMP a 2019-es választásokhoz hasonlóan most is teljesen elkötelezett az ellenzéki együttműködésben. Az akkori tárgyalásokon az országos elnökségtől szabadságot kaptunk arra, hogy az ő tudtukkal és jóváhagyásukkal tárgyaljunk, az ellenzéki együttműködésben részt vegyünk. 2019-ben bár nem nyertünk Kecskeméten, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a megszerzett 9 mandátummal jelentős sikert ért el, a kormánypárti frakciónak csak szűk többsége lett a képviselő-testületben. Ezen az eredményen szeretnénk tovább javítani” – nyilatkozta dr. Tóth Szilárd. Ő 2019-ben a 7-es egyéni választókerületben 1226 szavazattal (49,02 százalék) nyert Bus András Gábor (Fidesz-KDNP) előtt, aki 1112 szavazatot (44,46 százalék) szerzett.

„A Szövetséget egyben kell tartani, és folytatni az együttműködést az ellenzéki összefogásban, az eddig működött pártstruktúrában” – jelentette ki Tóth Szilárd, majd hozzáfűzte: a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal (MKKP) mindig is rokonszenvezett, ezért ha a Szövetség többi pártja is támogatná, ő személy szerint nyitott lenne az MKKP-vel való tárgyalásra is.

Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Az LMP-s politikus szerint ha vannak is viták a Szövetségen belül, de abban ő határozottan biztos, hogy a benne lévők együtt kívánnak maradni, „a DK részéről is többször megerősítették ezt, a Szövetség támogatásával indulnának, csak ősszel kívánnak tárgyalni”.

Tóth Szilárd arról is beszélt a KecsUpnak, hogy az ellenzéki együttműködésben konszenzus van arról, hogy a 2019-ben egyéni kerületben győztes képviselők jövőre újraindulnak, így ő is tervezi a vacsiközi-bethlenvárosi kerületben (rajta kívül még öt olyan ellenzéki képviselő van a testületben, aki az előző választáson egyéni kerületben nyert: Bodrozsán Alexandra, Dobos József, Józsa Bálint, Király József és Kopping Rita).

„A nyerteseknél jobb jelöltet nem hiszem, hogy lehet találni, meg egyáltalán keresni is minek. Természetesen minden mostani képviselőnek szíve-joga eldönteni, újra megméretteti-e magát, de ebben is egyetértés mutatkozik a Szövetségen belül. Az új képviselők személye a pártoktól és a tárgyalásoktól függ” – nyilatkozta Tóth Szilárd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...