fbpx

FRISS HÍREK

Sokkolót is használhatnak az őrök januártól a börtönreform jegyében

- Advertisement -

Drón, videoszkóp, megafon, testkamera, szolgálati kutya, valamint sokkoló – eszközök, amelyekkel a napokban tartottak gyakorlatot a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. A kommandósok és a börtönőrök a szakmai protokollokat gyakorolták a rendbontók megfékezésére.

Októberben az Országos Rendőr-főkapitányságnál testkamerákat teszteltek, a teszt pedig pozitív tapasztalatokkal zárult. A BVOP vezetése fontolgatja, hogy a testkamerák után bevezetnék a sokkolókat is a magyar börtönökben. A börtönvezetés célja, hogy az állomány a lehető legjobban kiképzett és felszerelt legyen – írta meg a 24.hu az Index információi alapján.

Legfontosabb része a börtönreformnak, hogy a jelenlegi rendszert meghatározó végrehajtási fokozatok – fogház, börtön, fegyház – háttérbe szorulnak és a szerepük átalakul. Sokkal inkább az elítélt együttműködő magatartása lesz az, ami a végrehajtás jellegét meg fogja határozni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...