fbpx
16.2 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Rétvári Bence örül, amiért a börtönlakók nem tétlenkednek

- Advertisement -

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elégedetten látta, hogy a hazai börtönökben mindenki, akinek a büntetési fokozata megengedi, dolgozik vagy tanul, senki sem tétlen.

Kedden Solton, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó tésztaüzem sajtónyilvános bejárásán bizonyosodott meg állítása helyességéről. Elmondta, a kormány fontos célkitűzése, hogy a fogvatartottak járuljanak hozzá a saját fogva tartásuk költségeihez, és ne az adófizetőknek kelljen azt állniuk.

Fontos, hogy a rabok hozzászokjanak a mindennapi munkához – emelte ki. A kormány abban hisz, hogy amikor a fogvatartottak szabadulnak, „a való életben” is jogkövető magatartást fognak tanúsítani. Hozzátette, hogy a fogvatartottak akár szakmát is tanulhatnak a börtönben, amellyel később, a szabadulásuk után boldogulni tudnak.

Elsősorban a börtönöket látják el az előállított termékekkel, amelyek versenyképesek, és amik a boltok polcain is megjelennek, és bevételt jelentenek a büntetés-végrehajtás számára – tette hozzá az államtitkár.

Hasonló cikkünk:  Évente sok munkavállalót veszít a hazai gazdaság

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, a Bv. Holding vállalatcsoporthoz tartoznak azok a gazdasági társaságok, amelyek fogvatartottakat foglalkoztatnak. Tíz gazdasági társaság tartozik ide, évi csaknem 50 milliárd forint árbevétellel és 1,7 milliárd forint adózott eredménnyel.

A tésztaüzem a Bv. Holding egyik tagvállalatának, az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-nek a része. A gyártógépek olasz technológiával működnek, az üzem teljesen energiahatékony, a hulladékhőt is hasznosítják.

via hírklikk

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...