fbpx
16.4 C
Kecskemét
2023. szeptember 24., vasárnap

FRISS HÍREK

Rétvári Bence örül, amiért a börtönlakók nem tétlenkednek

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elégedetten látta, hogy a hazai börtönökben mindenki, akinek a büntetési fokozata megengedi, dolgozik vagy tanul, senki sem tétlen.

Kedden Solton, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó tésztaüzem sajtónyilvános bejárásán bizonyosodott meg állítása helyességéről. Elmondta, a kormány fontos célkitűzése, hogy a fogvatartottak járuljanak hozzá a saját fogva tartásuk költségeihez, és ne az adófizetőknek kelljen azt állniuk.

Fontos, hogy a rabok hozzászokjanak a mindennapi munkához – emelte ki. A kormány abban hisz, hogy amikor a fogvatartottak szabadulnak, „a való életben” is jogkövető magatartást fognak tanúsítani. Hozzátette, hogy a fogvatartottak akár szakmát is tanulhatnak a börtönben, amellyel később, a szabadulásuk után boldogulni tudnak.

Elsősorban a börtönöket látják el az előállított termékekkel, amelyek versenyképesek, és amik a boltok polcain is megjelennek, és bevételt jelentenek a büntetés-végrehajtás számára – tette hozzá az államtitkár.

Hasonló cikkünk:  Tagadnak a ’93-as soltvadkerti gyilkosság vádlottjai

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, a Bv. Holding vállalatcsoporthoz tartoznak azok a gazdasági társaságok, amelyek fogvatartottakat foglalkoztatnak. Tíz gazdasági társaság tartozik ide, évi csaknem 50 milliárd forint árbevétellel és 1,7 milliárd forint adózott eredménnyel.

Hasonló cikkünk:  A magyar munkaerő Ausztriába megy, a thai pedig helyettük Magyarországra jön dolgozni

A tésztaüzem a Bv. Holding egyik tagvállalatának, az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-nek a része. A gyártógépek olasz technológiával működnek, az üzem teljesen energiahatékony, a hulladékhőt is hasznosítják.

via hírklikk

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...