fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér Bige Lászlóra

Letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri Bige Lászlóra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – hivatkozik a Magyar Nemzetre a 24.hu. A Nyíregyházi Törvényszék áprilisban első fokon felmentette az okirat-hamisítással és vesztegetéssel vádolt vegyipari vállalkozót.

Bige 2009-ben megállapodott egy vállalkozóval, hogy több ezer tonna műtrágyát ad át neki, és a forgalmazó azt a piaci ár alatt, részben számla nélkül eladja, az összeget pedig átadja Bige Lászlónak – áll a 2020-as vádiratban.

Cserébe vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat. Az ügyészség szerint a terméket készpénzért, számla nélkül értékesítő vállalkozó 135 millió forintot csorgatott vissza Bigének, amivel a saját cégének nem számolt el.

Az áprilisi felmentő ítélet után az ügyészség jelezte, hogy fellebbez. Az elkészült iratban a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki rá letöltendő börtönbüntetést.

Hasonló cikkünk:  Tagadnak a ’93-as soltvadkerti gyilkosság vádlottjai

végső döntést a fellebbezés kérdésében a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fogja meghozni. Információk szerint az ezzel kapcsolatos indítványt még nem nyújtották be a bírósághoz.

Hasonló cikkünk:  Hogyan érdemes felkészülni az otthonápolásra?

Bige Lászlót hűtlen kezelés vádjával is bíróság elé állították. 2021 októberében azzal vádolták meg őt és öt munkatársát, hogy kétmilliárd forinttal megkárosították a műtrágyakirály saját cégét. Ez az eljárás jelenleg tárgyalási szakban van a Nyíregyházi Törvényszéken.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...