fbpx

FRISS HÍREK

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér Bige Lászlóra

- Advertisement -

Letöltendő börtönbüntetés kiszabását kéri Bige Lászlóra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség – hivatkozik a Magyar Nemzetre a 24.hu. A Nyíregyházi Törvényszék áprilisban első fokon felmentette az okirat-hamisítással és vesztegetéssel vádolt vegyipari vállalkozót.

Bige 2009-ben megállapodott egy vállalkozóval, hogy több ezer tonna műtrágyát ad át neki, és a forgalmazó azt a piaci ár alatt, részben számla nélkül eladja, az összeget pedig átadja Bige Lászlónak – áll a 2020-as vádiratban.

Cserébe vállalta, hogy a vállalkozónál letétbe helyezett terméket később minőségi kifogásra hivatkozva leértékeli, így a forgalmazó is haszonhoz juthat. Az ügyészség szerint a terméket készpénzért, számla nélkül értékesítő vállalkozó 135 millió forintot csorgatott vissza Bigének, amivel a saját cégének nem számolt el.

Az áprilisi felmentő ítélet után az ügyészség jelezte, hogy fellebbez. Az elkészült iratban a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki rá letöltendő börtönbüntetést.

Hasonló cikkünk:  Kaszinó promóciók és ajándékok: Mit lehet valójában nyerni?

végső döntést a fellebbezés kérdésében a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fogja meghozni. Információk szerint az ezzel kapcsolatos indítványt még nem nyújtották be a bírósághoz.

Bige Lászlót hűtlen kezelés vádjával is bíróság elé állították. 2021 októberében azzal vádolták meg őt és öt munkatársát, hogy kétmilliárd forinttal megkárosították a műtrágyakirály saját cégét. Ez az eljárás jelenleg tárgyalási szakban van a Nyíregyházi Törvényszéken.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...