fbpx
15.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Sokkolót is használhatnak az őrök januártól a börtönreform jegyében

- Advertisement -

Drón, videoszkóp, megafon, testkamera, szolgálati kutya, valamint sokkoló – eszközök, amelyekkel a napokban tartottak gyakorlatot a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. A kommandósok és a börtönőrök a szakmai protokollokat gyakorolták a rendbontók megfékezésére.

Októberben az Országos Rendőr-főkapitányságnál testkamerákat teszteltek, a teszt pedig pozitív tapasztalatokkal zárult. A BVOP vezetése fontolgatja, hogy a testkamerák után bevezetnék a sokkolókat is a magyar börtönökben. A börtönvezetés célja, hogy az állomány a lehető legjobban kiképzett és felszerelt legyen – írta meg a 24.hu az Index információi alapján.

Legfontosabb része a börtönreformnak, hogy a jelenlegi rendszert meghatározó végrehajtási fokozatok – fogház, börtön, fegyház – háttérbe szorulnak és a szerepük átalakul. Sokkal inkább az elítélt együttműködő magatartása lesz az, ami a végrehajtás jellegét meg fogja határozni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...