fbpx

FRISS HÍREK

Miért várat magára a kecskeméti Montessori magánóvoda megnyitása?

- Advertisement -

„A folyamatban lévő kormányhivatali működési engedélyeztetési eljárás lezárulta szerinti leghamarabbi időpontban” nyit majd meg a Montessori elveket követő magánóvoda Kecskeméten, válaszolta kérdésünkre a Szent Miklós utcai – volt önkormányzati tulajdonú – óvoda új fenntartója, az Öko-Hámor Környezetvédelmi Nonprofit Kft. Ennél közelebbi és pontosabb dátumot nem közöltek. A helyi egyedi védelemmel érintett épületben jelenleg felújítási munkálatok zajlanak.

A szecessziós stílusú ingatlan értékesítéséről 2023 márciusában döntött a kecskeméti közgyűlés, és elfogadta a pályázó bruttó 97.800.000 Ft-os árajánlatát. A csökkenő gyerekszámmal, valamint azzal indokolták az óvoda eladását, hogy az jelentős felújításra szorul, erre azonban sem uniós pályázat, sem saját forrás nem állt rendelkezésre.

A tavalyi közgyűlési döntés után sokan azt várták, hogy a fizetős magánóvoda már 2023. szeptembertől fogadja a gyermekeket. Erre azonban azért nem került sor, mert az új tulajdonost, a lajosmizsei Hu-Mago Kft.-t, aki megvásárolta az épületet, addig nem lehetett bejegyezni, míg az állam az elővásárlási jogáról le nem mond; és erről az állam képviseletében eljáró miniszter csak 2023. végén nyilatkozott – válaszulta érdeklődésünkre az új fenntartó.

Hasonló cikkünk:  Gergely-járás a Lakiteleki Szivárvány Óvodában - fotógalériával

Hozzátette: a kecskeméti önkormányzattal nem folynak tárgyalások, hiszen „a nyilvántartásba vételi- és működési engedély kiadásának kérdésében jogszabályi felhatalmazás alapján sem hatósági hatásköre, sem illetékessége nincs”.

Jelenleg felújítási munkálatok zajlanak az épületben / Fotó: kecsup.hu

A közgyűlésen is szó lehet az óvodáról

Újból napirendre kerülhet a városi közgyűlésen a Szent Miklós utcai óvoda, ha a felvételéhez hozzájárul a képviselőtestület többsége. Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra ellenzéki politikus kérdezné a polgármestert többek között arról, hogy milyen információkkal rendelkezik az óvoda nyitásáról, és miért nem kezdődött el eddig a nevelés-oktatás. Bodrozsán szerint „az ingatlant a Fidesz-KDNP elherdálta” és „olyan üzleti vállalkozáshoz asszisztált, amely által megszűnt a kecskeméti gyermekek ingyenes, önkormányzat által finanszírozott nevelése, hiszen az így tervezett magánóvoda súlyos százezrekért foglalkozna a gyerekekkel” – írja kérdésében a képviselő.

A tavaly értékesített óvodai épületről szóló februári közgyűlési vitát követni fogjuk, arról a KecsUP-on beszámolunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...