fbpx

FRISS HÍREK

Pontosította az álláspontját az EP-képviselő, aki a magyar szolgálatok szivárogtatásáról beszélt

- Advertisement -

A KecsUP is szemlézte az Euronews tudosítását, amiben Gwendoline Delbos-Corfield, az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevője arról beszélt, hogy köztudott „az Orbán-kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak”. 

A Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport francia EP-képviselője a Népszavának elismerte, hogy„pontatlanul fogalmaztam.” Pontosításában arról beszélt, hogy nem rendszerszintű, a szolgálatok jóváhagyásával zajló szivárogtatásra gondolt.

„A brüsszeli városházán tartott panelbeszélgetés résztvevőjeként arról beszéltem, hogy akad egy hely az Európai Unióban, ahol van tere az orosz beavatkozásnak. Van egy kormány, a magyar, amely nem megbízható partnere a többi tagállamnak az orosz–ukrán konfliktusban. Ezt egyebek mellett a budapesti külügyminisztérium elleni orosz hekkertámadásokkal akartam szemléltetni. A magyar hatóságok tudtak erről, hosszú ideig mégsem tettek semmit az ellen, hogy információk, köztük bizalmas információk szivárogjanak ki az oroszokhoz. Erre gondoltam, de helytelenül fejeztem ki magam” – nyilatkozta a Népszavának.

Hasonló cikkünk:  Orbán Balázs bóknak tartja Andrew Tate nőgyűlölő influenszer dicséretét

Az Euronews-on elhangzott nyilatkozat után Kovács Zoltán a kormány nemzetközi kapcsolatokért felelős szóvivője a Twitteren reagált:

„Didier Reynders az Európai Bizottságtól részt vesz baloldaliak és a Zöldek, valamint a magyar ellenzéki Karácsony Gergely találkáján. Gwendoline Delbos-Corfield európai parlamenti képviselő teljesen alaptalan állításokat terjeszt a magyar kormány szivárogtatásáról. A sajtó talpnyalói pedig visszaböfögik a rágalmakat. Néhányan még csodálkoznak, hogy miért alacsony a bizalom Brüsszel iránt.”

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...