fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. május 6., hétfő

FRISS HÍREK

A minőségi munkaruha a legfontosabb

- Advertisement -

A munkavédelmi ruhák viselésének fontosságára nagy hangsúlyt kell helyeznie a vállalkozásoknak. Amellett, hogy a munkavállalók részére a kulturált és egységes megjelenést biztosítják, a biztonságos munkavégzés feltételeihez is nagyban hozzájárulnak. A kötelezően előírt védőfelszerelések kiegészítéseként a kényelmes, tartós anyagból készült ruhadarabok segítségével maximális védelmet nyújthatunk a dolgozók számára.

A Netpolc többféle munkavédelmi ruházatot kínál. Hozzáértő kollégáik a Cerva márka termékeit tartják az egyik leginkább megfelelőnek a piacon, hiszen a cég termékei a biztonság és a tartósság mellett a dolgozók kényelmét is figyelembe veszi a munkavédelmi öltözetek tervezése és gyártása során. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb ruházatot szerezzük be kollégáink számára, néhány fontos szempontot figyelembe kell vennie a választás előtt.

Mire való a munkaruha?

A munkavállalók többsége nem szívesen hordja az egyforma öltözékeket, mert az uniformizált megjelenést zavarónak tartják. Pedig számtalan előnye van a munkaruha viselésének. Amellett, hogy a privát használatban lévő ruháikat védik a kosztól, szakadástól, biztonságosabbá teszik a dolgozók munkavégzését is. 

A jól szabott, méretében pontos, a munkakörnyezet feltételeihez igazodó munkaruha megkönnyíti a feladatok elvégzését, nem pedig gátolja. Az utcai ruházat nem feltétlenül védi meg testünket az olyan külső hatásoktól, mely egy munkahelyen érhet bennünket. A Cerva által forgalmazott kabátok, overálok, alsó- és felsőruházat a komfortos viselet mellett minden előírásnak megfelel.

Hasonló cikkünk:  Hittan csoportjába járó gyerekeket vett rá szexuális kapcsolatra az egykori katolikus pap

Biztonságos munkavégzés alapja

Ahol fizikai munkát végeznek vagy veszélyes anyagokat használnak, létfontosságú a megfelelő védőruha használata. Hasonlóan fontos a vendéglátásban és az egészségügyben tevékenykedők számára is, hogy testi épségüket a munkaruha használatával is biztosíthassák.

A munkavédelmi öltözék garantálja, hogy ne történjen baleset a túlméretezett öltözet miatt. A hatalmas oldalzsebek, a kilógó zsinórok és a trendi kiegészítők nem valóak bizonyos munkakörökben dolgozóknak. Az építőiparban tevékenykedők számára például lényeges szempont, hogy legyen hely az aláöltözetnek is, hiszen télen a kültéren végzett munka során a figyelmet nem terelheti el hideg.

Törvényi szabályozás

A munka törvénykönyve szerint abban az esetben, ha a munka során a ruházat nagymértékű szennyeződése vagy elhasználódása bekövetkezhet, akkor a munkáltató köteles munkaruhát biztosítani dolgozójának. A cégek így általában a kollektív szerződés vagy a belső szabályozás szerint járnak el, saját megítélésük alapján. Mindezek mellett a vállalatok az egyenruha bevezetését alkalmazzák, így biztosítva a vállalati arculat egységesítését. 

Az egyéni védőeszközök használatát is törvény szabályozza, mely a védőruha alkalmazását is tartalmazza. Az egészséget károsító munkavégzés esetén kötelező a védőruha használata és biztosítása a kollégák számára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...