fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Felülvizsgálják a KRESZ-t, és a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének rendszerét is

Felülvizsgálja a KRESZ-t a kormány – ezt Lázár János, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetője mondta az Árpád hídi baleset kapcsán az RTL Híradó kérdésére. A miniszter kihangsúlyozta, a balesettől függetlenül már korábban megkezdte a tárca a változtatások előkészítését, amely a Belügyminisztériummal közös feladatuk.
Véleménye szerint a hatályos KRESZ nem ad megfelelő választ a megváltozott közlekedési viszonyokra.

Mérlegelik azt is, hogy alkalmazzák az átlagsebesség mérését Magyarországon. Ugyanakkor a statisztikák szerint a hazai közúti balesetek csupán 30 százalékának okozója a sebességtúllépés, az esetek több mint kétharmadában a járművezetők rossz döntésének következménye.

Így a tárcavezető elmondása szerint átalakítják a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének rendszerét is, mert úgy látja, az egész vezetési kultúra felülvzsgálatra szorul. Nemcsak az államtól kell várni a szabályozást, hanem jobban is kell tudni vezetni.
Az Árpád hídi balesetet pedig gyilkosságnak nevezte, és azt reméli, hogy akik ezt elkövették, méltó büntetésben részesülnek.

Hasonló cikkünk:  Bodrozsán: A Fidesz ismét magára hagyta a kecskemétieket

Az RTL Híradó által megkérdezett közlekedési szakjogász szerint Magyarországon az ilyen balesetek nem számítanak emberölésnek. Németországban viszont bűncselekménynek minősül az utcai versenyzés, és akár életfogytiglant is kaphat, aki emiatt okoz súlyos balesetet.

Hasonló cikkünk:  Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a kétgyermekes családanyát elgázoló férfira

A baleset következtében elhunyt vétlen kerékpárosra emlékeztek, és egyben a biztonságos közlekedés feltételeiért tüntettek hétfőn a Magyar Kerékpárosklub szervezésében az Árpád hídon. Kürti Gábor, a szervezet elnöke elmondta, hogy rendszerszintű változást szeretnének, ezért együttműködést terveznek a rendőrséggel, a kormánnyal, és a fővárosi önkormányzattal. Azonnali intézkedéseket követelnek, hogy többé ne halhasson meg védtelen közlekedő az utakon.

via RTL Híradó

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...