fbpx

FRISS HÍREK

Társadalmi egyeztetéssel kezdik a KRESZ megújítását

- Advertisement -

Lázár János minisztériuma közleményben tudatta, hogy széles körű szakmai, tudományos és társadalmi egyeztetés keretében megkezdik a KRESZ megújítását – írja a 444.hu.

Tavaly júliusban Lázár János már beszélt arról, hogy a közlekedési szabályokat felsoroló jogszabályt át kell alakítani, mert több évtizedes, és azóta „sokkal többen vannak az utakon”. Szakemberek szerint kell a módosítás, de szerintük nem a KRESZ-szel van az igazi baj, hanem azzal, hogy az emberek nem tartják be.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium öt fő témakörben határozta meg a reformot: a KRESZ-ben foglalt magatartási szabályokon túl a humán tényezőt, a szankciórendszert, az infrastruktúrát és a járműműszaki feltételrendszert érintő jogszabályokat is felülvizsgálják.

A minisztérium szerint közigazgatási, szakmai, érdekképviseleti, tudományos és civil szervezetek bevonásával mérték fel a közúti közlekedésben részt vevők elvárásait, gyűjtötték össze a javaslatokat, valamint azonosították a főbb problémákat.

Hasonló cikkünk:  Lázár fel van háborodva a kegyelmi ügy kapcsán, és kíváncsian várja hova fut ki Magyar Péter próbálkozása

„A szakmai és tudományos munka, valamint a társadalmi egyeztetés a több ponton javításra szoruló, bonyolult és idejét múlt szabályrendszer mellett az oktatási, képzési területen, a szabályok betartásában és betartatásában, a közlekedési infrastruktúra sokszor helyi szinten nem egységes kialakításában, valamint a közlekedésben részt vevő járművek műszaki paramétereire vonatkozó követelményekben, és a közlekedésben megjelenő új technológiák, eszközök kezelésében is beavatkozási területeket azonosított”.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a belügy-, a Miniszterelnökséget vezető, a kultúráért és innovációért felelős, az igazságügyi, valamint a közigazgatási és területfejlesztési miniszter bevonásával 2025. március 31-ig tesz javaslatokat az új szabályozás kialakítására.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...