fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Zsűrizték a lekvárokat, cseresznye, rebarbara-őszibarack és bazsalikomos szamóca lett a nyertes

- Advertisement -

55 saját készítésű lekvárral neveztek az érdeklődők a térségi lekvárversenyre, amelyet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület  hetedszer hirdetett meg. A jelentkezéseket három kategóriában fogadták: hagyományos, vegyes gyümölcs és különleges, kreatív lekvár.

Kecskemét mellett Jakabszállásról, Orgoványról, Kunbaracsról, Lajosmizséről, Fülöpjakabról, Nagykőrösről és Kiskunfélegyházáról is voltak jelentkezők. A legtöbb nevezés 33 üveggel Kecskemétről érkezett.

A szakmai zsűrizés augusztus 11-én zajlott, amelyen Kujáni Lászlóné, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei területi szervezetének elnöke, a zsűri elnöke és Daragó Dénes élelmiszer-biztonsági, technológiai szakember kóstolta és minősítette a lekvárokat ízük, illatuk, megjelenésük és egyediségük alapján.
A szakmai zsűri kiválasztotta „Kecskemét és térsége lekvárját”, a nyertes lekvár készítőjének jutalma egy befőzőautomata.

Fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Mint az egyesülettől megtudtuk, évről évre egyre szebb és ízlésesebb küllemmel nevezik be lekvárjaikat a háziasszonyok, ezért ebben az évben csomagolás különdíjjal is jutalmaztak egy versenyzőt. A zsűri véleménye szerint a beküldött termékek színvonala egyre javul, mind a beltartalom, mind pedig a csomagolás tekintetében. A jelölés majdnem minden esetben korrekt, feltüntetik a megnevezést és az összetevőket. A zsűrizést követően a lekvárokat a közönség is megkóstolhatta a tanyai termék piacon, erről a Kecsup is beszámolt.

Hasonló cikkünk:  Önt is felhívták akksiüzem ügyében? Telefonos közvélemény-kutatással monitorozzák a kecskemétieket

Hagyományos ízű lekvárok és vegyes gyümölcslekvárok kategóriában is a kecskeméti Kalán Teréz lett az első, előbbiben cseresznye, utóbbiban rebarbara-őszibarack lekvárjával. A különleges, kreatív kategória győztese Kunbaracsról Lőrincz Edit, bazsalikomos szamóca lekvárjával. Csomagolás különdíjban részesült Rigó-Szász Nóra Fülöpjakabról. A „Kecskemét és térsége lekvárja” címet szamóca lekvárjával a kecskeméti Borzák Csilla nyerte.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...