fbpx

FRISS HÍREK

Több tucatnyi lekvárt lehet megkóstolni Kecskemét főterén, lesz gyömbéres-lime-os körte- és banános lekvár is

- Advertisement -

Augusztus 17-én, csütörtökön igazi lekvár különlegességekből is kóstolót kaphatnak a főtéren járók.
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettől megtudtuk, a hetedik térségi lekvárversenyre nyolc településről húszan neveztek összesen 55 üveg, saját készítésű lekvárral. Egy lelkes háziasszony Kecskemétről tizennégyféle termékkel jelentkezett.
Augusztus 17-én most akár mindet meg lehet kóstolni a főtéren, a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon, mégpedig délután 2 órától, egészen míg – ahogy mondani szokás – a készlet tart.

Az egyesület hozzátette, a hagyományos baracklekvárok mellett igazi különlegességek is vannak a kreatív kategóriában, például őszibarack-sárgadinnye lekvár fehércsokival, banán lekvár, gyömbéres-lime-os körtelekvár és sárgabarack lekvár málna meglepetéssel.
A verseny eredményhirdetése a Hírös Héten lesz, az Aranyhomok színpadon augusztus 23-án szerdán 17 órakor. Ott dől el, kik lesznek a három kategória győztesei, valamint ki nyeri a „Térség lekvárja” címet.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...