fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Több tucatnyi lekvárt lehet megkóstolni Kecskemét főterén, lesz gyömbéres-lime-os körte- és banános lekvár is

Augusztus 17-én, csütörtökön igazi lekvár különlegességekből is kóstolót kaphatnak a főtéren járók.
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettől megtudtuk, a hetedik térségi lekvárversenyre nyolc településről húszan neveztek összesen 55 üveg, saját készítésű lekvárral. Egy lelkes háziasszony Kecskemétről tizennégyféle termékkel jelentkezett.
Augusztus 17-én most akár mindet meg lehet kóstolni a főtéren, a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon, mégpedig délután 2 órától, egészen míg – ahogy mondani szokás – a készlet tart.

Az egyesület hozzátette, a hagyományos baracklekvárok mellett igazi különlegességek is vannak a kreatív kategóriában, például őszibarack-sárgadinnye lekvár fehércsokival, banán lekvár, gyömbéres-lime-os körtelekvár és sárgabarack lekvár málna meglepetéssel.
A verseny eredményhirdetése a Hírös Héten lesz, az Aranyhomok színpadon augusztus 23-án szerdán 17 órakor. Ott dől el, kik lesznek a három kategória győztesei, valamint ki nyeri a „Térség lekvárja” címet.

Hasonló cikkünk:  170 millió forinttal károsította meg ügyfeleit a kecskeméti jogász - letartóztatták

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...