fbpx

FRISS HÍREK

Hogyan érdemes felkészülni az otthonápolásra?

- Advertisement -

Számtalan olyan helyzet adódhat az ember életében, amikor rehabilitációra szorul. Ez a legtöbb esetben otthon történik, hiszen amikor a páciens számára már nem szükséges orvosi felügyelet, akkor a kórházból elbocsátják.

Ilyenkor kezdődik a család életében egy új éra, amely néhány esetben csak rövid időre szól, ugyanakkor gyakorta megesik az is, hogy tartósan erre az életmódra kell berendezkedniük. Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy ez olyan könnyű menet, érdemes sorra venni az otthonunk helyiségeit.

Mennyire akadálymentes az otthonod?

Ha jobban megvizsgálod, látni fogod te magad is, hogy az átlagos otthonok tökéletesen alkalmatlanok egy beteg ápolására. A kádajtó beépítésével csak egy gondot oldasz meg, ám az minden bizonnyal a legsürgetőbb feladat. Bizonyára millió kérdés merül fel benned, amikre az UDOOR fürdőkádajtó weboldalán a tudástárban biztosan válaszokat is találsz majd.

Hiszen ha némi empátiával beleképzeled magadat az ápoltad helyzetébe, rájössz, hogy nem csupán testileg megterhelő számára ez az időszak, hanem lelkileg is. Nincs ugyanis annál kegyetlenebb érzés, mint a magatehetetlenség. Amikor a leghétköznapibb teendőket képtelen vagy egyedül ellátni. Amikor ahhoz is segítség kell, hogy lezuhanyozz, hogy jobb legyen tőle a közérzeted.

Ha azonban a kádajtó beépítést választod, akkor egy nagyon nagy lépést tesztek az akadálymentes otthon felé. 

Hasonló cikkünk:  A szegedi egyházi sportközpont a megengedettnél jóval melegebb termálvizet enged vissza a szabadba

De mit is tud a kádajtó?

Többek között azt biztosítja, hogy a páciens mindenféle akrobatikus mozdulat nélkül be tud lépni a kádba, ahol aztán igénye szerint vehet ülőfürdőt vagy zuhanyt. Természetesen tovább könnyíthetünk a helyzeten, ha egy padot is behelyezünk, amire kényelmesen le tud ülni, és ugyanígy a kapaszkodót sem érdemes megspórolni.

Ezek ugyanis mind-mind a további sérüléseket hivatottak kiküszübölni, miközben a lábadozók a lehető legnagyobb mértékig meg tudják őrizni az önállóságukat és ezzel együtt a méltóságukat is.

Az sem baj, ha sürget benneteket az idő, hiszen az UDOOR fürdőkádajtó szakemberei egy nap alatt képesek végezni a munkálatokkal. Így aztán nem kell nagy ramazurival, egetrengető költségekkel és fárasztó takarítással számolnod, ami jól is jön, hiszen a gyógyszerek ára és a gondozottról való állandó gondoskodás rengeteg pénzedet és idődet fogja felemészteni.

Az apróságokról se feledkezz meg!

Bár talán a fürdőkád biztonságossá tétele a legfontosabb, érdemes még néhány változtatást eszközölni. Így jó, ha bekerül a fürdőszobába egy csúszásgátló szőnyeg, és a csaptelepeket sem árt infraérzékelős változatra cserélni.

Sőt, azt is jó, ha megvizsgálod, hogy mi az, ami kikerülhet a fürdőszobából, ugyanis a túlzsúfolt fürdőszoba a további balesetek melegágya. Ha tehát a rehabilitáció, az otthoni lábadozás a fő cél, akkor mindenképpen érdemes átgondolni a fentebbi javaslatokat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...