fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Veszélyes kaktuszok között élünk az Alföldön

- Advertisement -

A kaktuszok úgy élnek gondolatainkban, mint a meleg égövek száraz élőhelyeinek növényei, amelyek Magyarországon csak lakásokban, üvegházakban, kertekben fordulnak elő. Ez többségükre igaz is, viszont egyes kaktuszoknak hideg periódusokhoz is alkalmazkodniuk kellett. Emiatt Magyarország számos pontján találunk kivadult populációkat. A számukra optimális klimatikus- és talajviszonyokkal rendelkező élőhelyeken terjedni kezdhetnek, veszélyeztetve az őshonos növény- és állatvilágot, illetve a terület mezőgazdasági, illetve rekreációs célú hasznosítását.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetismereti előadás-sorozatának következő eseményén dr. Kelemen András biológus ismerteti az emberi kontroll alól kiszabadult, lakott területeken kívül fellelhető kaktuszfajok hatásait. Az érdeklődők megismerhetik a kivadult kaktuszok által okozott problémákat, ugyanakkor a visszaszorításuk lehetőségeit is felvonultatja az előadó.

Az előadás időpontja és helyszíne: 2023. október 17., kedd, 17:30, Természet Háza, Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19. Részvételi díj: ingyenes.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...