fbpx

FRISS HÍREK

Még javában tart a tél, de már kevesebb helyen korcsolyázhatunk Kecskeméten

- Advertisement -

Most vannak csak itt az igazi mínuszok, de sokak szomorúságára már bezárt erre a téli szezonra a gokart stadion melletti műjégpálya és a főtéri korcsolyapálya is. Aki Kecskeméten szeretne hódolni szenvedélyének, a szabadidőközpontban még megteheti.

Kecskemét talán legnépszerűbb és leglátogatottabb korcsolyapályája a gokart stadion melletti 30×60 méteres, Biancoop Zrt. által üzemeltetett szabadtéri jégpálya, amely december 1-jén nyitott, és egészen január 21-ig tartott nyitva hétfőtől csütörtökig 9 és 19 óra között, pénteken, szombaton és vasárnap 9-től 14 óráig és 15-től 20 óráig (az egy órás pauza alatt pályakarbantartás zajlott, téli szünet alatt is végig hétvégi nyitvatartás volt). Hozzá kell tenni, a városban sokan nem értik és nagyon sajnálják a korai szezonzárást, hiszen februárban és akár márciusban is bőven lehetnek még korcsolyázásra alkalmas napok (és a gyakran enyhe decemberi napokon, plusz 10-15 Celsius fokban is nyitva volt a pálya).

A hírös városban már 2013 óta óta hagyomány, hogy a főtéren is várja egy kisebb méretű szabadtéri jégpálya a korcsolyázni vágyókat. Idén sem volt ez másként, a Hírös Agóra által szervezett téli fesztivál keretében egészen január 15-ig üzemelt a jégpálya, amelyre egész decemberben ingyen lehetett felmenni. Aki nem tudott magával vinni korcsolyát, a helyszínen tudott bérelni, a kezdők pedig a tanuláshoz műanyag segédeszközöket kérhettek. Itt is indokolt már a múlt idő, a hétvégén már így nézett ki a pálya:

Hasonló cikkünk:  Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Fotó: Kecsup

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontban 2017-ben nyitotta meg először kapuit a jégpálya, akkor még egy kezdetlegesebb formában, a Junior Sport Nonprofit Kft. kezdeményezésére, amely azóta is a műjégpálya tulajdonosa. Az üzemeltetést a Hírös Sport Nonprofit Kft végzi. A 20×40 méteres nagyságú fedett (sátras) pálya elsősorban a Kecskeméti Sportiskola növendékei számára nyújt lehetőséget jégkorongozásra, de előre meghirdetett időpontokban a nagyközönség is használhatja, januárban hétvégenként 16-tól 19.30-ig (16 és 18 órakor kezdődnek a másfél-másfél órás turnusok). 14 év alattiaknak és nyugdíjasoknak 1300 forint a belépőjegy, 14 év felettieknek pedig 1700 forint, egy családi belépő (két felnőtt, két gyerek vagy egy felnőtt és három gyerek) 4500 forintba kerül, a korcsolyabérlés 1700 forint, ugyanennyiért lehet kölcsönözni a tanulást segítő pingvint is.

Fotó: Benkó Zoltán Szabadidőközpont honlapja

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...