fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Jótékonysági gyűjtés a Mercedesnél

- Advertisement -

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár ebben az évben is karácsonyi jótékonysági gyűjtést kezdeményezett. A vállalat idén decemberben már ötödik alkalommal hirdette meg az „Ajándékozz mosolyt!” adománygyűjtő akciót. A jótékonysági gyűjtés során a dolgozók különböző ajándékokat összeállítva kedveskedtek karácsonyi meglepetéssel a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az előző évekhez hasonlóan a gyár tűzifa adományozással is segítette a rászoruló családokat.

Tavaly világszerte a vállalat munkatársai a karácsonyi jótékonysági akció során összesen mintegy 22 ezer darab ajándékcsomagot juttattak el a rászorulóknak. A Mercedes-Benz magyarországi gyára is hosszú távon elkötelezte magát a társadalmi ügyek mellett. A kecskeméti autógyárban a vállalati kultúra alapvető része a társadalmi felelősségvállalás és a szolidaritás, a gyár ezért a hátrányos helyzetű családok támogatásában is aktív szerepet vállal.

Az „Ajándékozz mosolyt!” jótékonysági akció keretében a gyár munkatársai játékokkal, könyvekkel és édességgel készültek, 45 ajándékcsomagot pedig – ami a felajánlott ajándékcsomagoknak csupán egy töredéke – a december 12-én, a gyárban megtartott ünnepségen a vállalat vezetősége személyesen adott át a gyermekeknek. Mára hagyománnyá vált a Mercedes-Benz gyár, illetve az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, a Kunszállási Gyermekekért Alapítvány valamint kiskunfélegyházi Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény közötti együttműködés. Idén is ez a három szervezet segít abban, hogy az adományok fennmaradó része, még az ünnep előtt a rászoruló családok gyermekeihez jusson.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...