fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

MÁV: Menetrendi módosítások a ceglédi vonalon (március 12–20.)

- Advertisement -

 

2021. március 3. szerda, 08.00 / Utolsó módosítás: 2021. március 5. péntek, 06.52

Pestszentlőrinc állomáson pályakarbantartást végez a MÁV március 12-én késő estétől 20-án hajnalig, ezért változik a menetrend a Budapest–Cegléd–Szolnok vonal elővárosi és távolsági közlekedésében.

A korlátozások ideje alatt Pestszentlőrinc állomáson a megálló személyvonatok által is használt első vágány 200 méteres szakaszán cserélik az ágyazatot és a síneket, valamint vágányszabályozást is végeznek. A felújítást követően megszüntetik a sebességkorlátozást ezen a forgalmas pályaszakaszon, így az áthaladó vonatok ismét 120 km/órás sebességgel közlekedhetnek majd.

Reggeli változások a főváros felé

– Hétvégén és munkanapokon a Debrecenből a Nyugati pályaudvarra 3:26-kor és 4:21-kor induló sebesvonat, valamint a Szegedről 4:34-kor induló gyorsvonat megáll Albertirsán, Pilisen, Monoron, Monorierdőn és Kőbánya alsón is.

– Munkanapokon a Kecskemétről 6:10-kor és 7:10-kor induló személyvonat, valamint a Szolnokról 5:40-kor induló G50-es járat csak Ceglédig közlekedik.

– Munkanapokon az Üllőről a székesfehérvári vonal felé az 5:41-kor és 6:41-kor induló S36-os, a 6:11-kor és 7:11-kor induló G43-as vonat Üllő és Kőbánya-Kispest között nem közlekedik. A Kőbánya-Kispestről 7:12-kor Budapest-Kelenföldre induló S36-os vonat sem jár.

Délutáni változások munkanapokon a fővárosból induló vonatoknál

– A Nyugati pályaudvarról alapmenetrend szerint 13:33-kor induló vonattól kezdve a 20:33-kor induló vonatig a sűrítő zónázó vonatok a megszokotthoz képest 25 perccel korábban, minden óra 8 perckor, a monori személyvonatok indulási idejében indulnak, S50-es jelzéssel közlekednek, Ceglédig minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

– A Monor és Cegléd közötti gyorsabb eljutás biztosítása érdekében a délutáni nyíregyházi sebesvonatok a Nyugati pályaudvarról 14:28-kor induló vonattól kezdve a 20:28-kor induló vonatig megállnak Monoron, ahol átszállást biztosítanak Cegléd felé az S50-es vonatokra. A fővárosból munkanapokon délután Nyíregyházára induló sebesvonatok utasai a Nyugati pályaudvar és Cegléd között felármentesen utazhatnak.

A ceglédi vonalon közlekedő többi vonatnál is előfordulnak néhány perces menetrendi eltérések. A részletes menetrendek és a hirdetmények elérhetőek a MÁV honlapján (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar#go100a), ezenkívül az utasok a MÁV-START és a MÁV applikáció menetrendi keresőjében is tájékozódhatnak már a közlekedő vonatokról, a módosított indulási időkről az állomásokat, illetve az utazásuk napját beállítva.

MÁVINFORM

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...