fbpx

FRISS HÍREK

Státusztörvény: péntektől jelezhetik a tanárok, ha nem írják alá a szerződést

- Advertisement -

Az az abszurd helyzet alakult ki, hogy sok tanár elkezdte a tanévet, majd szeptember közepén bejelenti: nem akarja folytatni a munkát. Ugyanis a pedagógusok szeptember 15-29-ke között nyilatkozhatnak arról, ha nem akarják aláírni a 2024. január 1-től hatályba lépő új szerződésüket. Sokan megvárhatták ezt az időpontot, mert akik már nyáron elmentek a közoktatásból, azok nem kaphattak végkielégítést.

Valószínűleg a tanárok kivárnak szeptember 29-ig, mert így az iskolavezetés vagy a tankerület is később szerez tudomást a távozásról, így talán a pedagógusoknak kevesebb ideig kell a retorzióktól tartaniuk. De bízhatnak abban is, hogy a hónap végéig történik valami változás, ami miatt mégis maradnak a közoktatásban. Információk szerint sok iskolában még a hét közepén sem kapták meg a tanárok a tájékoztatást az új munkaviszonyukról, miközben ez alapján kellene döntést hozniuk. Az oktatásban dolgozóknak a státusztörvény alapján írt új szerződésüket szeptember 15-ig kellett megkapniuk.

Hasonló cikkünk:  Nem tétlenkednek a hatvanpusztai Orbán-rezidencián, újabb épületekkel bővül a birtok

A státusztörvény elfogadása előtt is létezett tanárhiány, viszont a törvény elfogadása megdobhatja a távozó vagy távozni készülő tanárok létszámát. A törvény elfogadása előtt ötezer pedagógus jelezte: felmond, ha elfogadják az új jogállást. A kormány nem aggódik.

Rétvári Bence államtitkár szerint „semmi rendkívüli változás” nem történt a tanárok létszámában, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig azt mondta: az országban nincs tanárhiány. Szerinte „az nem igaz, hogy ezrek hiányoznának, mert a gyerekek száma csökkent: a tanárok száma nem, vagy kismértékben, a gyerekek száma nagymértékben csökkent”.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...