fbpx

FRISS HÍREK

Kopasz fák kísérik az útszélesítést a Petőfi Sándor utcán

- Advertisement -

A Szalagház előtt, az újonnan kialakítandó kanyarodósáv mellett több fa már most lombját vesztve áll, valószínűleg nagyon megsínylették az útépítési munkálatokat, gyökereik elvágását.

A Kőhíd utcától a nagykörút (azaz a kereszteződés) felé haladva jól látszik, hogy a jobb oldalon lévő fáknak mind kevesebb a lombja.

Fotók: Hraskó István

Három fa pedig teljesen kopasz.

Nyilván nem véletlen ez, hiszen új kanyarodósávot alakítanak ki (jobbra, a Mária körút felé), külső íve egyre közelebb van a fasorhoz, így az egyes példányok gyökérzetét mind jobban megbolygatták a földmunkák-közműkiváltások során.

Az úttest széle egyre közelebb kanyarodik a fasorhoz

Hónapok óta, szinte egész nyáron fedetlenül voltak azok a gyökerek” – írta Tamás nevű olvasónk, aki felhívta a figyelmünket a problémára (köszönjük!). Kérdés, túlélik-e a fák az útszélesítést, hiszen még az aszfaltozás hátravan.

Az 52-es négysávúsítását célzó projekt kapcsán sokszor írtunk arról, hogy ez milyen káros hatással jár az útmenti fákra. Mi például úgy láttuk, a Dózsa György út megmaradt, közel száz éves nagy tölgyfáját is megviselték a munkálatok, csak remélni tudjuk, hogy nem szárad ki. A Boldogasszony téren több kis fát géppel kidöntöttek.
Azzal is külön foglalkoztunk, hogy ugyan törzseket védő kalodák kihelyezésével biztatóan indult az Izsáki-Dózsa György úti kivitelezés, de kiderült, csak látszat favédelemről van szó. A fákat a tervezésnél legtöbbször csak pontként kezelik, nem veszik figyelembe, hogy gyökereik a földben szétterjednek, a közmű-munkálatok során szétvágják-szaggatják őket. Kaloda a Szalagház előtti fáknál is van, de úgy tűnik, ez valóban nem védte meg őket.

Hasonló cikkünk:  Lebukott az a kecskeméti férfi, aki több százezer forintért cserébe jogosítványt intézett

Botcsinálta grafikusként kicsit átalakítottuk a fotót – máshogy mutatna azért a Petőfi Sándor utca, ha lenne még lombja a fáknak

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...