fbpx

FRISS HÍREK

Sem a balesetek, sem a táblák nem használnak, az önkormányzat pedig csak hiteget

- Advertisement -

Végső elkeseredésükben elég drasztikus figyelemfelkeltési akcióba fogtak a Párkány utca lakói csütörtökön Kecskeméten. Hiába ugyanis a behajtani tilos tábla, autósok százai használják minden nap menekülő útvonalként a kavicsos kis utcát, ami ettől látványosan tönkrement. Az önkormányzathoz többször fordultak, de csak hitegetést kaptak, úgyhogy most útjavításra gyűjtenek a délutáni forgalomban.

– Körülbelül egy hónapja vezették ide a forgalmat, azóta reggel hajnali öttől egészen késő éjszakába nyúlóan folyamatosan jönnek az autók – panaszolta az egyik lakó a kecsup.hu-nak. – Mi ezt az utat önköltségre már háromszor rendbe tettük, de most újra mindent tönkretettek, és biztosak vagyunk benne, hogy senki nem fogja helyettünk megcsinálni. Ezért döntöttem úgy, hogy ma kijövök ide és egy kis figyelemfelkeltő akció keretében felmérést végzek az emberek között.

Van valami eredménye az akciónak?
– Van aki a kiragasztott írás miatt megfordul a sarkon, mert látja hogy adományt gyűjtök, de persze nagyon sokan GPS-el jönnek, ami ide vezeti őket, nem tehetnek róla. Többször fordultunk a problémával az önkormányzathoz, de csak hitegetést kaptunk. A behajtani tilos tábla az összes megoldásuk, ez azonban nem tartja vissza az autósokat, főként azért, mert akkora a forgalom, hogy vissza sem tudnának fordulni.

Lenne másik útvonal a Homok utcán át, a Párkányon jobbra, ki a Melinda utcára, de ez kerülővel jár, kevesen választják. Vagy ott lenne a Rába utca, annak viszont lezárták a végét, így ott sem lehet kijutni a kis Tescohoz.

Hasonló cikkünk:  Sok ágat levágtak az 52-es főút melletti fákról

– Igazából akkora forgalom van, hogy többet keresek így az útra, mintha dolgoznék, fél óra alatt 3000 forint adomány gyűlt össze – meséli a gyűjtés ötletgazdája. – Persze nem a pénzszerzés a cél, hanem a figyelemfelkeltést, illetve, ha egy pár embert elirányítok, akkor azok legközelebb talán már másfelé mennek majd.

Az Izsáki út átépítése miatti közlekedési bonyodalmak és lakossági tiltakozások nem új keletűek már Kecskeméten. Egyre felháborodottabbak azok a lakosok, akiknek az elterelés érinti az utcáját, lakhelyét, még arra is volt példa, hogy valaki szögeket szórt ki forgalomcsillapítónak.

– Petíciót is küldtünk a közlekedésfelügyeletnek, a lakók aláírásával ellátva, amiben kérjük, hogy segítsenek a helyzet megoldásában. Ígértek rendőri intézkedést, de ez sem valósult meg. Annak ellenére sem, hogy az utca elején már vagy hat baleset történt, és szerintem csak a jó isten vigyáz az emberekre, mert néha akkora gázfröccsel indulnak meg és nem veszik figyelembe a jobbkéz szabályt.

Az interjúnk végén még forgalomirányításra is szükség volt, ugyanis az egyik sofőr már a negyedik kört tette ezen az útszakaszon és még mindig nem tudta, hogyan tud a Tesco áruházhoz kilyukadni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...