fbpx

FRISS HÍREK

Mely sportágak lesznek a legnépszerűbbek 2023-ban?

- Advertisement -

A legnépszerűbb csapatsportágak

A sport nemcsak szórakoztatást jelent számunkra. A sportot nagy gazdasági rendszerek felépítésére használják a világon. A sportból származó bevétel jelentősen hozzájárul az országok és az emberek gazdasági fejlődéséhez.

Egy rendkívül profitáló dologról van szó, amelyből mindenki jól járhat. A sportolók egymással versenyeznek a győzelemért, amely általában hatalmas nyereménnyel jár. Az országok és az eseményszervezők megszervezik a mérkőzéseket, és a közönségből profitálnak. És hogyan profitálhat a közönség? A válasz egyszerű: sportfogadás. Már az ősi civilizációk is fogadtak a mérkőzésekre, hogy még izgalmasabbá tegyék a játékot.

Alább összegyűjtöttük, mely sportágak a legnépszerűbbek a világon. Ezek a sportok olyan mérkőzéseket eredményeznek, amelyeket rengetegen néznek, és rengetegen is fogadnak rájuk.

1. Labdarúgás (foci)

Rajongótábor: 4 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: világszerte

A labdarúgás a legnépszerűbb sport a világon. Két, 11 játékosból álló csapat küzd meg egy téglalap alakú mezőn, és megpróbálják berúgni a labdát a másik csapat kapujába. A FIFA világbajnokság a labdarúgás világbajnokság. Férfiak és nők egyaránt játszanak ebben a sportágban. Ez egyben a legjobban fizetett sport is a világon.

2. Krikett

Rajongótábor: 2,5 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: Ausztrália, Dél-Afrika, Távol-Kelet Ázsia stb.

A krikett kényege, hogy az egyik csapat dobja a labdát, megpróbálja eltalálni a másik csapat kapuját, ez utóbbi pedig igyekszik kivédeni a dobást.

3. Kosárlabda

Rajongótábor: 2,2 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: Világszerte

A kosárlabda nagyon népszerű játék. Itt mindkét csapatnak van egy kosara, és egymás kosarát próbálják eltalálni a labdával. Különösen az Egyesült Államokban népszerű ez a sport.

4. Jégkorong (jéghoki)

Rajongótábor: 2 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: USA, Kanada és Észak-Európa.

A jégkorongot jégen játsszák, és itt az egyik csapat ütővel üt a lemez alakú labdába, amelyet a másik csapat kapujában szeretne látni, ahol az ellenfél kapusa próbálja kivédeni az ütést.

Hasonló cikkünk:  Zuhan a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók körében, a Tisza Párt jelentősen erősödik

5. Tenisz

Rajongótábor: 1,3 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: Világszerte

A tenisz (vagy gyeptenisz) egy nagyon lendületes sport, és egymilliárd rajongója van szerte a világon. Ezt a sportot játsszák 1v1 módban és 2v2 módban is. Itt az egyik csapat megpróbálja úgy átütni a labdát ütővel a középen lévő hálón, hogy a másik csapat ne tudja visszaütni.

6. Röplabda

Rajongótábor: 900 millió rajongó
A legnépszerűbb területek: Amerika (Észak és Dél), Ausztrália, Ázsia és Nyugat-Európa.

A röplabda az egyik leggyorsabban növekvő sport, azonban a televízióban még nem közvetítik eléggé. A férfi és női kézilabda egyaránt nagyon népszerű. Itt az egyik csapat igyekszik úgy átütni a labdát a középen lévő hálón, hogy a másik csapat ne tudja visszaütni.

7. Asztalitenisz (pingpong)

Rajongótábor: 875 millió rajongó
A legnépszerűbb területek: Amerika, Afrika, Európa és Ázsia

Az asztalitenisz (más néven pingpong) Angliából származik. Itt is egy haló van középen, a két játékos vagy csapat pedig ütővel próbálja úgy át ütni rajta a labdát, hogy a másik fél ne tudja visszaütni.

8. Baseball

Rajongótábor: 500 millió rajongó
A legnépszerűbb területek: USA, Dél-Amerika és Kelet-Ázsia.

Ebben a játékban ütőkkel ütik a labdát, és megpróbálják minél messzebbre elütni. Főleg férfiak játsszák, és az Egyesült Államokban a legnépszerűbb.

A sport összehozza az embereket, akik játszanak, szurkolnak, szórakoznak és profitálnak. Ha szeretnél te is részese lenni ennek a világnak, és nem csak szórakozni, hanem nyerni is, akkor látogass el a Vulkan Bet online adássportfogadási oldalra. Válaszd ki a kedvenc sportod, és éld át a valódi szurkolást és izgalmat.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...