fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Mely sportágak lesznek a legnépszerűbbek 2023-ban?

- Advertisement -

A legnépszerűbb csapatsportágak

A sport nemcsak szórakoztatást jelent számunkra. A sportot nagy gazdasági rendszerek felépítésére használják a világon. A sportból származó bevétel jelentősen hozzájárul az országok és az emberek gazdasági fejlődéséhez.

Egy rendkívül profitáló dologról van szó, amelyből mindenki jól járhat. A sportolók egymással versenyeznek a győzelemért, amely általában hatalmas nyereménnyel jár. Az országok és az eseményszervezők megszervezik a mérkőzéseket, és a közönségből profitálnak. És hogyan profitálhat a közönség? A válasz egyszerű: sportfogadás. Már az ősi civilizációk is fogadtak a mérkőzésekre, hogy még izgalmasabbá tegyék a játékot.

Alább összegyűjtöttük, mely sportágak a legnépszerűbbek a világon. Ezek a sportok olyan mérkőzéseket eredményeznek, amelyeket rengetegen néznek, és rengetegen is fogadnak rájuk.

1. Labdarúgás (foci)

Rajongótábor: 4 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: világszerte

A labdarúgás a legnépszerűbb sport a világon. Két, 11 játékosból álló csapat küzd meg egy téglalap alakú mezőn, és megpróbálják berúgni a labdát a másik csapat kapujába. A FIFA világbajnokság a labdarúgás világbajnokság. Férfiak és nők egyaránt játszanak ebben a sportágban. Ez egyben a legjobban fizetett sport is a világon.

2. Krikett

Rajongótábor: 2,5 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: Ausztrália, Dél-Afrika, Távol-Kelet Ázsia stb.

A krikett kényege, hogy az egyik csapat dobja a labdát, megpróbálja eltalálni a másik csapat kapuját, ez utóbbi pedig igyekszik kivédeni a dobást.

3. Kosárlabda

Rajongótábor: 2,2 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: Világszerte

A kosárlabda nagyon népszerű játék. Itt mindkét csapatnak van egy kosara, és egymás kosarát próbálják eltalálni a labdával. Különösen az Egyesült Államokban népszerű ez a sport.

4. Jégkorong (jéghoki)

Rajongótábor: 2 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: USA, Kanada és Észak-Európa.

A jégkorongot jégen játsszák, és itt az egyik csapat ütővel üt a lemez alakú labdába, amelyet a másik csapat kapujában szeretne látni, ahol az ellenfél kapusa próbálja kivédeni az ütést.

Hasonló cikkünk:  Egy orosz diszkontlánc Magyarországon is terjeszkedne, 200 üzlettel számolnak három éven belül

5. Tenisz

Rajongótábor: 1,3 milliárd rajongó
A legnépszerűbb területek: Világszerte

A tenisz (vagy gyeptenisz) egy nagyon lendületes sport, és egymilliárd rajongója van szerte a világon. Ezt a sportot játsszák 1v1 módban és 2v2 módban is. Itt az egyik csapat megpróbálja úgy átütni a labdát ütővel a középen lévő hálón, hogy a másik csapat ne tudja visszaütni.

6. Röplabda

Rajongótábor: 900 millió rajongó
A legnépszerűbb területek: Amerika (Észak és Dél), Ausztrália, Ázsia és Nyugat-Európa.

A röplabda az egyik leggyorsabban növekvő sport, azonban a televízióban még nem közvetítik eléggé. A férfi és női kézilabda egyaránt nagyon népszerű. Itt az egyik csapat igyekszik úgy átütni a labdát a középen lévő hálón, hogy a másik csapat ne tudja visszaütni.

7. Asztalitenisz (pingpong)

Rajongótábor: 875 millió rajongó
A legnépszerűbb területek: Amerika, Afrika, Európa és Ázsia

Az asztalitenisz (más néven pingpong) Angliából származik. Itt is egy haló van középen, a két játékos vagy csapat pedig ütővel próbálja úgy át ütni rajta a labdát, hogy a másik fél ne tudja visszaütni.

8. Baseball

Rajongótábor: 500 millió rajongó
A legnépszerűbb területek: USA, Dél-Amerika és Kelet-Ázsia.

Ebben a játékban ütőkkel ütik a labdát, és megpróbálják minél messzebbre elütni. Főleg férfiak játsszák, és az Egyesült Államokban a legnépszerűbb.

A sport összehozza az embereket, akik játszanak, szurkolnak, szórakoznak és profitálnak. Ha szeretnél te is részese lenni ennek a világnak, és nem csak szórakozni, hanem nyerni is, akkor látogass el a Vulkan Bet online adássportfogadási oldalra. Válaszd ki a kedvenc sportod, és éld át a valódi szurkolást és izgalmat.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...