Tízmilliós sérelemdíjat fizetett a vadász, aki le akarta lőni az exét

0

Három és fél év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 76 éves férfit, aki puskával támadt a volt élettársára tavaly nyáron a kecskeméti Alföld Áruházban. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a férfi tagadta, hogy meg a akarta volna ölni a nőt, és felmentésért fellebbezett.

A vadász és a nála 34 évvel fiatalabb Zsuzsanna 22 éven át éltek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból egy közös gyermek is született. A férfi nem tűrte az ellentmondást, terrorizálta és bántalmazta a nőt. Az asszonynak elege lett a párja viselt dolgaiból és tavaly április végén elköltözött tőle.

A vadász azonban nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért személyesen és telefonon zaklatni kezdte a volt élettársát. A szakításukat követő közel három hónapban több, mint 350 alkalommal felhívta telefonon, melyek során többször is megfenyegette. Emellett naponta bement a munkahelyére, ahol trágár szavakkal szidalmazta. A nő félelmében június végén feljelentette zaklatásért, valamint biztonsági őröket is fogadott.

Miután Zsuzsának új kapcsolata lett, a férfi július 24-én elhatározta, hogy megöli a nőt a boltban záráskor. Magához vett egy engedéllyel tartott duplacsövű sörétes vadászpuskát, aminek – hogy észrevétlenül magával vihesse – lefűrészelte a tusát és a csöve egy részét. A puskát meg is töltötte és még tartalék lőszert is vitt magával.

Hasonló cikkünk  Felszámolják az állami milliárdokkal dotált kerekegyházi vállalkozó egyik fő cégét

Délután négy után pár perccel érkezett meg a volt élettársa üzletéhez a papírtáskába rejtett puskával. Az üzletben a nőn kívül csak egy biztonsági őr és egy vásárló tartózkodott. A férfi az üzletbe belépve távozásra szólította fel az őrt, a fegyvert pedig a volt élettársára irányította és közölte vele, hogy „megöllek”. A vásárló kimenekült az üzletből, a nő pedig leguggolt a pult mögé. Eközben a biztonsági őr elkapta a vadászpuska csövét és megpróbálta kicsavarni a férfi kezéből a puskát.

Ekkor a nő a volt élettársa korábbi fenyegetései miatt magánál tartott gázsprayvel próbálta leszerelni a férfit, majd a hátára ugorva húzta hátra a fejét. A dulakodás során a vadász puskája egyszer elsült, a lövedékek pedig az üzlethelyiség egyik polcába csapódtak. Végül a biztonsági őrnek sikerült a fegyvert kicsavarnia a férfi kezéből, majd a földön lenyomva tartotta a rendőrök kiérkezéséig.

Hasonló cikkünk  12 év fegyházat kapott az a kecskeméti férfi, akinek 1400 tő kannabisz lapult ültetvényein

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi tízmillió forintos sérelemdíjat fizetett a volt élettársának, aki megbocsátott a megromlott egészségi állapottal rendelkező férfinak. A férfit végül emberölés előkészületében, zaklatásban és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek a bíróság. Az idős vadász azonban felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here