fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Szijjártó hiába repült luxusgépen, nyújtózkodni sem tudott

- Advertisement -

Szijjártó Péter külügyminiszter kihúzni sem tudja magát a fedélzeten, akár a honvédség valamelyik gépén repül, akár ugyanezen típus luxuskivitelű változatában. Utóbbi három útján egy ilyen géppel utazott, amit 264 millió forintért béreltek neki Hollandiából.

Szijjártó kedd este az ATV adásában magyarázta, hogy a repülő neki munkaeszköz, hozzátéve, hogy „biciklivel nem tudom megjárni New Yorkot”. Technikai kérdésként aposztrofálta a magángép használatát, amiről nem is ő dönt. Elmondása szerint megmondják neki hol legyen, mire szálljon, ő ott lesz, felszáll és repül.

„Nem kergettek gyerekkoromban az asztal körül, hogy üljek fel egy magángépre” – tette hozzá a külügyminiszter. Össze is mosta a honvédségi és a bérelt luxusgépeket, amikor azt mondta: szerinte a honvédségi gépeket sokan luxusgépként emlegetik, de neki ezek nem abból a szempontból fontosak, hogy hogy néznek ki, ezek munkaeszközök, nem szórakozni járnak vele, hanem dolgozni.

Hasonló cikkünk:  Miért jönnek kínai rendőrök Magyarországra?

A fedélzeti étkezésükre viszont nem tudott válaszolni, ugyanis több millió forintba került, amikor Kairóban járt. Azt állította, sokszor zsemle, szalámi, paprika és paradicsom van a tányéron, nem tudja, „mit hova könyveltek”, de ez az összeg nagyon sok.

Az adásban szóba került az amerikai elnökválasztás és az orosz-ukrán háború is, Szijjártó szerint Trump megválasztása esetén rá tudná venni az oroszokat, hogy tárgyaljanak a békéről. A Gázai-övezet békéjét is a republikánus elnökjelölt győzelme hozhatja el – mondta a külügyminiszter.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...