fbpx

FRISS HÍREK

A rendőrség ingyen helikopterezteti Szijjártó Pétert

- Advertisement -

2020 óta kilencszer repült rendőrségi helikopterrel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, ami a HVG becslése szerint bő tizenkétmillió forintba került.

Bedő Dávid (Momentum) arról kérdezte a minisztert, mennyibe került a helikopterezés, felidézve azt: előfordult, hogy Dunakeszire utazott, ahol a bahreini külügyminiszter várta otthon.

Az ellenzéki politikus arra várt választ a minisztertől, hogy egy utazásra lebontva mekkora költséget jelent pontosan a repülés, és idén eddig hány alkalommal vette igénybe az Országos Rendőr-főkapitányság flottájába tartozó helikoptert?

Magyar Levente államtitkár reagált a miniszter helyett: nem történt kifizetés.

A rendőrségi szolgálati helikopterek igénybevételének rendjéről szóló ORFK utasítás alapján a szolgálati helikoptereket más szervek költségtérítés ellenében vehetik csak igénybe, de költségtérítés nélkül biztosítható szolgálati helikopter állandó, vagy ideiglenes védelemben részesülő személy szállítására, illetve ilyen személy közúti, vasúti, vízi és légi utazásának biztosítására – idézte az államtitkár.

Hasonló cikkünk:  Amit a csőkút szivattyú kapcsán tudni kell

Szijjártó Péter védett személyként korábban is élt a lehetőséggel.

2015 óta 29-szer repültek kormánytagok rendőrségi szolgálati helikopterrel – írta a 24.hu 2020-ban. A lap közérdekű adatigénylésére az Országos Rendőr-főkapitányság válasza arról szólt, hogy abban az időszakban a külügyminiszter volt a helikopterkirály, egymaga 20-szor helikopterezett, míg Orbán Viktor miniszterelnök mindössze egyszer.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...