fbpx

FRISS HÍREK

Beültették egy szerkezetbe, aki nem használt biztonsági övet Kecskeméten

- Advertisement -

Megszállták a rendőrök az Auchan környékét szerdán délelőtt. Nem az áruházban történt valami bűncselekmény, hanem azon a környéken ellenőrizték az autósokat, hogy be van-e kötve a biztonsági öv és nem telefonálnak-e vezetés közben kézben tartott készülékkel. A hátsó parkolóban alakítottak ki egy ideiglenes „főhadiszállást”, az előtte lévő körforgalomban pedig rendőrök szedték ki azokat az autósokat, akik szabálytalankodtak. E sorok írója is autózott itt az ellenőrzés folyaman, és már akkor is feltűnt neki, hogy civil ruhások álltak az út mentén és figyeltek. Talán semmi közük nem volt az akcióhoz, de az is lehet, hogy ők szűrték ki azokat az autósokat, akiket később a rendőrök a parkolóba irányítottak. A rendőrségi fotókon egy drón is látható, így könnyen megeshet az is, hogy azzal figyelték az autósokat. A félreállított autósokat, akik biztonsági öv nélkül közlekedtek, beültették egy olyan szerkezetbe, amelyben azt lehet szimulálni, mintha ütközne az autós. Természetesen csak kisebb sebességgel, a szerkezet saját súlyától gurul a ferde pályán, aminek a végén van egy ütköző. Ebben bárki megbizonyosodhatott arról, hogy már alacsony sebességnél sem tudja magát kitámasztani. Sokan ugyanis azt gondolják, hogy majd ha ütköznek, akkor kitámasztják magukat, és ezzel meg is ússzák a bajt. Csakhogy ez a szerkezet kb. 20-25 km/órára gyorsul fel, és már ennél a tempónál sem lehet biztonságban az öv nélkül közlekedő. Nem beszélve egy frontális ütközésnél, ahol a sebességek összeadódnak.

Hasonló cikkünk:  A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Az ellenőrzés során 37 olyan szabálytalankodóval szemben intézkedtek az egyenruhások, akik nem használták a biztonsági övet. Öt sofőrt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt szankcionáltak. Egy személyt pedig előállítottak, mivel engedély nélkül közlekedett – számol be az autoszektor.hu.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a biztonsági övet azért a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, mert a jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...