fbpx
12 C
Kecskemét
2024. május 6., hétfő

FRISS HÍREK

Vezetőváltás a Kodály Intézetben

- Advertisement -

Dr. Nemes László Norbert 15 éves igazgatói munkáját Rajk Judit énekművész, a Zeneakadémia docense veszi át a Kodály intézetben. A vezetőváltás 2023. szeptember 1-jén lép életbe. 

Július 19-én sikeresen lezárult a pályázati eljárás a Kodály Intézet igazgatói posztjára. – Olvasható Dr. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorának köszöntő és elköszönő levelében.

Nemes László Norbert 2023 szeptemberétől a holland nemzeti ifjúsági kórusokat működtető Vocaal Talent Nederland szervezet egyik művészeti vezetője lesz. Művészi tevékenysége mellett részmunkaidőben a hágai Királyi Zeneakadémia (Koninklijk Conservatorium Den Haag) tanáraként folytatja oktatói tevékenységét, de nem szakítja meg szakmai kapcsolatát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetével sem.

Fotó: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Facebook oldala

Rajk Judit énekművész, a Kodály Intézet kiváló és megbecsült tanára, egyben az LFZE Egyházzene Tanszék habilitált egyetemi docense is. Rajk Judit a 20. századi és kortárs vokális irodalom Artisjus-díjas előadója, Kodály Zoltán énekművészetének kiemelkedő és nemzetközileg is magasan jegyzett tolmácsolója. A világ számos országában tartott a Kodály-koncepció vokális aspektusairól műhelyfoglalkozásokat, mesterkurzusokat, emellett előadóművészként hozzájárult a 20. századi és kortárs magyar vokális repertoár magas szintű nemzetközi népszerűsítéséhez.

Hasonló cikkünk:  Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

A rektor teljes levele a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem weboldalán olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...