fbpx

FRISS HÍREK

Mutatjuk a Kecskeméten bérelt lakások utáni hozamot  

- Advertisement -

Az átlagos bruttó bérleti hozam Kecskeméten 5,65 százalék volt 2024. első negyedévében. Ez szinte pontosan megegyezik az országos átlaggal, ami 5,75 százalék. Korábban, 2023 első negyedévében a bérlemények hasznosulása 5,9 százalék volt Magyarországon – mutat rá legfrissebb elemzésében az ingatlanpiacokkal foglakozó újság, a Global Property Guide.

A szaklap a vizsgálatában országonként jellemzően 3-8 várost nézett meg, hogy meghatározzák egy államban az átlagos bruttó hozamot; – például Görögországban a mutató 4,82 százalék. Hazánkban Budapesten kívül Debrecen, Pécs, Nyíregyháza és Kecskemét került fókuszba. A következő képpen alakultak ezekben a városokban a hozamok:

Budapest 5.39%

Debrecen 6.41%

Pécs 5.80%

Nyíregyháza 5.51%

Kecskemét 5.65%.

A kimutatásból látszik, hogy Kecskeméten a kétszobás lakások teljesítettek jobban, a studió és az egyszobásak az országos átlag alatt.

Hasonló cikkünk:  Sok sofőr nem foglalkozik a stoptáblával Kecskeméten

Az elmúlt években divatossá vált a tehetősebbek körében 2015-2021 között a befektetési célú lakásvásárlás. A pénzügyi környezet kedvezőtlen alakulása az elmúlt években, ezen belül elsődlegesen az infláció felfutása, és a pénzromlás dinamikája okozott komoly problémákat. Nem csak a mindennapi bolti vásárlás drágult meg, hanem a tulajdonosok szempontjából a befektetett pénz hasznosulása hozott stagnálást.

Az alábbi képen látható, miként alakultak a hozamok a fővárosi kerületekben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...