fbpx

FRISS HÍREK

Túzokleső túrák a Felső-Kiskunságban

- Advertisement -

 A túzokdürgés fő időszaka az április, ekkor szervez a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses túzokleső túrákat, hogy megleshessük a különleges násztáncot. A túrákra csak online, a knp.hu weboldalon lehet jelentkezni. Mivel a túrákon részt vevők létszáma maximum 20 fő, ezért érdemes időben jelentkezni!

A Kiskunságban mintegy 600-650 példány túzok él. A dürgés hazánk talán leglátványosabb madárnásza. Fontos, hogy a túzokokat a dürgési időszakban semmilyen emberi zavarás ne érje. A szaporodás sikeressége jelentős részben azon is múlik, hogy háborítatlan körülmények között menjen végbe a nász. Éppen ezért a madarakat csak távolról, jellemzően 500-1000 méterről fogjuk megfigyelni teleszkóppal és távcsővel, de előfordulhat, hogy átrepülő madarakat közelebbről is látunk – tájékoztatott a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

Túzokleső időpontok a Felső-Kiskunságban 2020-ban:

Hajnali túzoklesek Apajpusztán

Időpontok: 2020. április 4.,  5. és  25., 26.

Találkozó: 6:00 óra, Bugyi

Saját gépkocsi szükséges!

 

Túzokles a soltszentimrei szikes pusztán

Időpont: 2020. május 1.

Találkozó: 8:00 óra, Soltszentimre

Részvételi díj: felnőtt jegy 1000 Ft, diák és nyugdíjas jegy 500 Ft, családi jegy 2500 Ft

Kizárólag online jelentkezés lehetséges, a knp.hu weboldalon, a Programok menüpontban a kiválasztott túránál! A túrákon a résztvevők maximális létszáma 20 fő.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...