fbpx
21.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

- Advertisement -

A kerekdombi lakosság ismét szemétgyűjtést szervezett a falu tisztaságáért. Napjainkban már a Kerekdombért Egyesület keretein belül, rendszeresen megrendezésre kerül nagy létszámmal ez a közérdekű program. Készítettünk egy rövid interjút az egyesület elnökével, Sipka Attilával. Mindez 9 évvel ezelőtt kezdődött, amikor még Sipka Attila és fia gyűjtötte szorgosan az illegálisan eldobott, lerakott szemetet.

– Milyen rendszerességgel szokták megtartani az eseményt? 
Sipka Attila: Ezt az eseményt évente egy, de szükség esetén 2 alkalommal rendezzük meg. Egyet kora tavasszal, amikor még nem borul minden zöldbe. Egyet késő Ősszel, mikor már alszik a természet.
– A Kerekdombért Egyesületnek mi a motivációja a szemetelés elleni harcban? 
SA: Az motivál minket, hogy talán most volt az első év, amikor láthatóan kevesebb volt az eldobált, lerakott szemét, így látható volt a munkánk eredménye. Szeretünk együtt lenni, erre jó alkalom a szemétszedés is. Ez is egy közösségépítő esemény.

Fotó: vidéki tudósítónk

– Helyi egyesületként éreznek-e felelősséget Kerekdomb tisztaságáért? 
SA: Természetesen felelősséget érzünk a falunk tisztaságáért. Valamint nagyon fontos, hogy minél több fiatalt, gyermeket is bevonjunk ebbe, mert jó lenne, ha már fiatalon bevésődne a tudatba, hogy ne szemeteljünk. Ha szemetet látunk, tegyünk ellene, hívják fel társaik figyelmét is, hogy vigyázzanak a környezetünkre!
– Hogyan sikerült ez a szemléletformáló és egyben közösségépítő zöld program? 
SA: A szombati nap nagyon szépen alakult! Mindenki nagyon hatékonyan, szorgalmasan, és igen gyors tempóban végezte a megbeszélt feladatokat, 11 órára végeztünk is. Utána a Közösségi Háznál kis beszélgetéssel egybekötött teázást és zsíroskenyér előebédet tartottunk! Ez is jó hangulatban telt, véleményem szerint nagyon jól sikerült a szervezés és a kivitelezés!
Sipka Attila kiemelte, hogy Tiszakécske polgármestere és a városgondnokság is kivette a részét a kezdeményezésből.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...