fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 7., kedd

FRISS HÍREK

Polgári zónát alakítanak ki a kecskeméti katonai repülőtéren

- Advertisement -

A közbeszerzési felhívást tett közzé a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal az európai uniós közbeszerzési közlönyben egy polgári zóna megtervezésére a kecskeméti katonai repülőtéren – írta meg a Napi.hu.

A repülőtér kettős funkciójúvá fejlesztése, azaz polgári célra is alkalmassá tétele azóta téma, mióta a városban letelepedett a Mercedes. A kormány már 2017 nyarán – a hatósági ügyintézés szempontjából – kiemelt beruházássá nyilvánította a kecskeméti repülőtér közös (katonai és polgári) felhasználásúvá fejlesztését.

Tavaly júniusban a kormány 1 milliárd 42 millió forintot hagyott jóvá a kecskeméti katonai repülőtér civil részének kialakítására.

A közbeszerzési felhívás szerint a tervezési terület mintegy ezer négyzetméteres. A nyertesnek koncepciótervet, építési engedélyezési-, valamint kivitelezési tervdokumentációt kell készítenie.

A beruházás célja az utas- és áruforgalom kiszolgálására alkalmas infrastruktúra megtervezése, amelyen belül egy terminál épület, egy árukezelő épület, egy eszköztároló, egy őrzés-védelmi irodaépület készül. A feladat része a belső úthálózat és a parkolók tervezése is.

Ekkora forgalmat akarnak a kecskeméti repülőtérre terelni

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...