fbpx

FRISS HÍREK

Hatodik napja sztrájkolnak a kecskeméti Arany János Iskola pedagógusai

- Advertisement -

A héten tovább zajlik a március 16-tól meghirdetett, határozatlan idejű pedagógussztrájk. A kecskeméti Arany János Általános Iskola 18 pedagógusa hatodik napja nem veszi fel a munkát, akik a bérek rendezéséért és a munkaterhek csökkentéséért sztrájkolnak, miután a kormány több hónapos tárgyalás után sem adott érdemi választ és javaslatot a szakszervezetek követeléseire. Azt írják, hogy:

„Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan!”

A március 16-án kezdődött tanársztrájkhoz a múlt héten több kecskeméti intézményből is csatlakoztak: a Bányai Júlia és a Bolyai János Gimnázium, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógia Szakszolgálat több munkatársa, a Kecskeméti Béke Általános Iskola pedagógusai és dolgozói, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál, illetve a Kecskeméti Corvin Mátyás iskolák.

A két pedagógus szakszervezet tárgyalna a kormánnyal, mára is terveztek egyet, de Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár annyit közölt, hogy szerinte a következő sztrájktárgyalásra a választások utánra érdemes sort keríteni, miután felállt az új kormány.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...