fbpx

FRISS HÍREK

Egy magányos gazda útja – Kecső József traktorjával elhagyta Kecskemétet 

- Advertisement -

Kecső József tiszaalpári gazdálkodó, úgy érzi, eljött az ideje, hogy kifejezze tiltakozását, mint mezőgazdasági vállalkozó. Ma Kecskemétre ért traktorjával és kísérőivel, célja eljutni Budapestre.

Ott voltunk, amikor József megérkezett a Hírös városba, ahol tucatnyian várták, köztük olyan libás-kacsás gazdálkodók, akik elégedetlenek a kormány agrárpolitikájával, és jelenlétükkel szeretnék támogatni a tiszaalpári gazdálkodó képviselte ügyet.

Kecső József érkezése a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Felderítő Osztályának két munkatársa számra is releváns információnak bizonyult, József traktorja előtt az a civil rendőrségi gépjármű látható, amellyel a felderítők a helyszínre érkeztek

Sikerült néhány szót váltanunk a gazdálkodóval:

Kecsup: Milyen megfontolásból indult neki az útnak?

Kecső József: A Szabó Bálint által szervezett és kudarcba fulladt gazdatüntetés után úgy döntöttem, szükség van egy teljesen alulról szerveződő, politikai befolyástól mentes megmozdulásra.

Kecsup: Mi a terve?

Kecső Jószef: A cél felmenni Budapestre, de útközben és a fővárosban is további segítségre számíthatok, támogatók jelezték, hogy kiállnak mellettem, és velem tartanak.

Kecsup: Úgy érzi, hogy egyedül is képes kimozdítani a fásultságból, közönyből a gazdákat, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy a mostani helyzet nem mehet tovább?

Hasonló cikkünk:  Békésen ért véget a hetényegyházi fűcsata - képviselőt választanak Hetényben

Kecső József: Szilárd az elhatározásom, úgy érzem tennem kell valamit. Bízom benne, hogy többen megmozdulnak, együtt sikerrel járhatunk, utunk jelzés értékű lehet mind a döntéshozók, mind a gazdák, mind az átlagemberek számára.

Józsefet családtagjai, több ismerőse, és olyan idegenek is várták, akik elmondták, hogy úgy érzik, eljött a változás ideje. A jelenlévők közül többen kacsákat-libákat tenyésztenek, beszéltek a nehézségeikről, panaszkodtak a kormányzat hozzáállása és az agrárgazdasági ágazatot leépítő kormányzati tevékenység miatt.

Kecső József és támogatói

A további tervekről – érthető bizalmatlanságukat, tartózkodásukat megértve – nem kérdezgettük Józsefet és kísérőit. Megjegyezték, hogy eddig nem volt probléma  a rendőrökkel, de számítanak arra, hogy útjuk során „nehézségekbe” ütköznek, ezt elkerülendő, minden szabályt betartva közlekednek.

Kecső József útját igyekszünk nyomon követni és beszámolunk a történésekről, eseményekről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...