fbpx
15.9 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Vásárolj te is e-matricát könnyen, gyorsan, online!

- Advertisement -

Az internetes vásárlás ma már nem idegen senkinek, hiszen szinte mindent online veszünk meg az élelmiszertől a repjegyeken át a ruházati, szórakoztatóelektronikai cikkekig. Miért lenne ez más az autópálya-matrica megváltásával? Mutatjuk, hogyan maxolhatod ki lehetőségeidet!

Felejtsd el a benzinkutak kasszáinál való sorbanállást, ne tervezz többet indulás előtt utazási irodák felkeresésével: útdíjhasználati jogosultságodat pár kattintással az interneten is megvásárolhatod, vezess akár személyautót, motorkerékpárt, buszt, vagy húzz járműveddel utánfutót. A tranzakció természetesen teljesen biztonságos, és a hét hét napján, a nap 24 órájában elindítható. Kezdődhet az e-matrica gyorstalpaló?

Autópálya-matricát a NÚSZ Zrt-nél, illetve a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál − például az autopalyamatrica.hu oldalon − vásárolhatsz. A honlapon csak a legszükségesebb adataidat kell megadnod, és már tiéd is az e-matrica, fel is hajthatsz a díjköteles útszakaszra. Sőt, ha regisztrálsz is, akkor járműved adatait elmenti a rendszer, vagyis még könnyebb, még gyorsabb a művelet.

Mutatjuk a lépéseket egymás után.

  • Válaszd ki, milyen matricát szertél vásárolni.
  • Add meg autód forgalmi rendszámát, felségjelét,
  • illetve az érvényesség kezdetének idejét.
  • Írd be email címedet és telefonszámodaahova a visszaigazoló bizonylatot küldhetjük neked.
  • Add meg számlázási adataidat.
  • Ellenőrizd az adatokat, majd indítsd el a vásárlást.
Hasonló cikkünk:  Egyházak és egyetemi alapítványok sorra jelentik be igényeiket állami iskolákra

Ha később véletlenül törlöd az emailt, semmi vész, bármikor újra lekérheted az autopalyamatrica.hu oldalon, továbbá aktuális a-matricád érvényességét is pár kattintással lekérdezheted.

Óvatosan a klasszikusokkal

Ha valamiért mégis úgy alakul, hogy benzinkúton vásároltad meg hagyományos, papír alapú matricádat, azt javasoljuk, mindenképpen fotózd vagy fénymásold le a hőpapírt, amire rányomtatták az adatokat. Az úthasználati jogosultság megváltását igazoló bizonylatot ugyanis köteles vagy megtartani, ám a hőpapír sajnos elhalványulni. A kifakult, olvashatatlan cetli egy esetleges ellenőrzés során komoly fejfását okozhat.

Az e-matrica tehát nem csak azért jobb megoldás, mert gyorsabb, hanem azért is, mert az emailben kapott bizonylatot bármikor felmutathatod, az mindig olvasható marad.

Autópálya-matrica árak 2022-ben

Összegyűjtöttük neked, melyik díjkategóriában mennyibe kerül egy-egy autópálya-matrica. Figyelem! Az árak már bruttó összegűek, vagyis tartalmazzák az általános forgalmiadót.

Jó utazást kívánunk!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...