fbpx

FRISS HÍREK

Debrecen kedvezményesebben kapja a fölgázt, mint például Szentendre

- Advertisement -

A közbeszerzési közlönyben megjelentek szerint nettó 798 forint köbméterenkénti áron szállíthat földgázt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Debrecennek. Más települések azonban nem ilyen szerencsések, a nem fideszes vezetésű Szentendrének az állami MVM a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres, köbméterenként 103 forint helyett 1801 forintos árajánlatot tett gázszállításra, amikor a helyi képviselők ezt nem fogadták el, az MVM 2644 forintos árat ajánlott.

Csak a gázt huszonhatszoros áron kapna Szentendre az MVM-től, és más, nem kormánypárti települések is panaszkodnak a megfizethetetlen energiaárakra, és a szolgáltatók idevágó ajánlataira. Karácsony Gergely főpolgármester és több mint egy tucat polgármester kérte a hétvégén Orbán Viktor kormányfőt hívjon össze nemzeti energiacsúcsot a súlyos áram- ás gázválság miatt.

Azt írták a miniszterelnöknek, hogy „az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások megmentése, így bölcsődék, óvodák, idősotthonok fenntartása, a közvilágítás, a közösségi közlekedés működtetése, a kulturális intézmények megmaradásának biztosítása a kormány azonnali cselekvését teszi elkerülhetetlenné”.

Volt már szó ezelőtt is az önkormányzatok valamiféle megsegítéséről. A kormány „partnerséget kínált” a helyhatóságoknak, ígérték mindenkivel tárgyalni fognak, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson, a takarékosság azonban elvárás cserébe.

Hasonló cikkünk:  Egy törvényjavaslat szerint tilos lesz energiaitalt árusítani 18 év alattiaknak

Szeptember végén a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter is erről beszélt, miután az önkormányzatok hetek óta kongatják a vészharangot a sokszorosára emelkedő gáz- és áramszámlák veszélye miatt, jelezve, hogy nagy a baj.

Szita Károly, kaposvári polgármester, az Megyei Jogú Városok Szövetségének fideszes elnöke pár hete egyebek mellett azt mondta, a tárgyalások október második felében, novemberben folytatódhatnak az önkormányzatok megsegítéséről.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...