fbpx

FRISS HÍREK

Álomfal Kiskunhalason

- Advertisement -

Facebook bejegyzésben osztotta meg a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, hogy csodálatos festménnyel gazdagodott az intézmény gyermekosztálya. A kórházi folyósóból Álomfal lett Alterné Kiss Olgának köszönhetően, akinek akkor született meg az ötlet, amikor eltöltött egy napot az osztályon. A művésznő az elmentett illusztrációiból mutatott javaslatokat a kórháznak, így is segítve azokat, akik valamilyen okból bekerülnek ide.

„Úgy gondoltam, ezek a padon várakozó, egymással beszélgető állatfigurák megmozgatják majd a gyerekek és talán a szülők fantáziáját is. Miközben az apróságok várakoznak, anyukájuk akár a képen szereplő állatokról is mesélhet nekik történeteket. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a vidám figurák megnyugtatják a szorongó, izguló gyerekeket” – mondta el Olga.

Facebook-bejegyzésben így mesélt az alkotás megszületéséről a művész:

„Anyaként tudom, hogy milyen sokat jelent a környezet, akár csak perceket, akár hosszú napokat kell adott helyen eltölteni. Ha a fehérség helyett vidám, színes, csupa-élet történetek jelennek meg a falon. Ha tudsz mihez nyúlni, amikor a kicsidet – és téged is – áthatja a félelem az ismeretlentől. Ezért ajánlottam fel egy teljes napi munkámat kifejezetten egy kórház gyermekosztálya számára.”

A technikáról, amellyel a festményt készítette, így mesélt:

Hasonló cikkünk:  Már Nagy István agrárminiszter is Csádra fordította tekintetét

„A színeket nagyon szeretem. Szabad kézzel rajzolom fel a figurákat, a főbb vonalakról ceruzás skiccet készítek, majd színezőpasztás beltéri falfestékkel kitöltöm az alakokat. A színeket, árnyalatokat persze nekem kell kikeverni festés közben.”

Olga megtapasztalta, hogy zajlik az osztály élete, majd miután a munkát befejezte, boldogan és feltöltődve távozott. A művésznő reméli, hogy az osztályon eltöltött időt megkönnyíti a gyerekek és a szülők számára is a festménye, akár derűs perceket is okozva nekik.

via sokszinuvidek.24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...