fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméti és fülöpszállási csapatok holtversenyben nyerték meg a Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjét

- Advertisement -

A Magyarország étele 2023. szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri – történt mindez szombaton Felcsúton.

Az immár 6. alkalommal megrendezett verseny új ételek megalkotására ösztönözni a részvevőket. A verseny célja, hogy lépésről-lépésre, évről-évre a hazai alapanyag kínálatra támaszkodva, olyan, a magyar identitást is építő ételek prezentálása, majd beépítése a vendéglátóipari kínálatba, amelyekkel az iparág és hazánk arculata fejleszthető, mind a lakosság, mind a turisták körében.

Holtversenyben nyerte az elődöntőt a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével és a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata Bíbor hajnal névre hallgató ételsorával.

A Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta az eredményhirdetésen, hogy az alapanyagok minősége, mennyisége, a készítési és tárolási eljárások részei a tökéletes magyar ételnek, azonban ezek mellett egy titkos összetevő is van, ez pedig a nemzeti összetartozás és a hazaszeretet. Sölch Gellért szerint a versenyzők nem kis feladatra vállalkoztak, hiszen olyan étel elkészítését vállalták, amire egész Magyarország és a Kárpát-medence büszke lehet. Úgy vélte, ehhez a kiváló felkészültség mellett figyelembe kellett venniük az évszázados tradíciókat.

Hasonló cikkünk:  Sok sofőr nem foglalkozik a stoptáblával Kecskeméten

via Infostart

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...