fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Ma van a magyar kultúra napja

- Advertisement -

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Az évforduló tiszteletére mindenféle rendezvények lesznek az ország több településén, ha valaki rábukkan a kecskeméti programokra, kérjük jelezze a szerkesztoseg@kecsup.hu címen, vagy a Facebook oldalunkon!

Frissítés

Gyújtsunk fáklyát a magyar kultúráért, Facebook esemény itt található!

Kecskeméten a magyar kultúra napján Az én Trianonom címmel Jankovics Marcell filmrendező, művelődéstörténész, illusztrátor tart előadást a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. Az est során a Kodály Iskola Aurin Leánykara közreműködik majd. A gyermekeknek és fiataloknak január 21. és 25. között Kultúránk kincsei címmel kvízjátékokkal is készül a könyvtár. Meséről zenére címmel egy korábbi gyermekhangverseny résztvevőinek válogatott élményrajzaiból nyílik kiállítás január 22-én a kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. A délelőtt során a Chorhidea Kamarazenekar is fellép. Rendhagyó gasztronómiatörténeti órára várják az érdeklődőket január 27-én. Kölcsey Ferenc születésének 230. és Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulójára is emlékezve Étkezési szokások és társasági élet Kölcsey és Vörösmarty korában címmel Ács Imre, a Széchenyi István vendéglátóipari középiskola szaktanára és mesterpedagógusa tart előadást. Később Haza s emberiség címmel prózafelolvasó versenyt tartanak általános és középiskolás diákok részére, szintén a kecskeméti ifjúsági otthonban – írja a Baon.hu.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...