fbpx
21.3 C
Kecskemét
2024. május 13., hétfő

FRISS HÍREK

A légkompresszorok életútjának meghosszabbításáról

- Advertisement -

A gázsűrítők népszerű eszközöknek számítanak a piacon, hiszen sok helyütt alkalmazhatók. Legyen szó akár olcsóbb, akár drágább verziókról, senki nem 1-2 hónapban gondolkozik, hanem hosszabb távra terveznek. A működési élettartam elnyújtásáért pedig mi is tehetünk.

A kompresszorok piaca

A levegő sűrítésére és szállítására szolgáló készülékek már hosszú évtizedek óta elérhetők a forgalmazóknál. Sőt, egészen komoly, évszázados múltra tekintenek vissza. Az első prototípusok rendkívül korán megjelentek, de az igazi diadalmenet az 1970-es években indult el. Ekkor jelentek meg a ma is használatos légkompresszorok a kor technológiájának megfelelő modelljei. Az évek során számos konstrukció látott napvilágot, melyek nagy része azóta már el is tűnt a boltok polcairól.

Ez persze nem is véletlen, hiszen a légkompresszorok gyártóinál és forgalmazóinál is elsődleges cél a minőség garanciája és a megfizethető árak, pontosabban a költséghatékonyság. Ennek megfelelően mára két termékcsalád maradt felszínen, a dugattyús- illetve a csavarkompresszorok. Előbbi a hobbi- és barkács felhasználók számára jelent megoldást, míg utóbbi az ipari alkalmazások terén igyekszik megfelelni minden igénynek. Az, hogy miért épp ez a két modell maradt fent, sok dologgal magyarázható, ennek egyik legfontosabbika a hosszabb élettartam.

Dugattyúk és csavarok vonzásában

A légkompresszorok esetén is egyértelműen elmondható, hogy csakis azok a konstrukciók maradhatnak fent hosszabb távon, melyek gazdaságos és megbízható üzemelést garantálnak. A gyártók célja természetesen folyamatosan ennek biztosítása volt, de az újabb technológiák megjelenésével mindig jutott tér a fejlődésnek is. A piacot mára lefedő két típusú légkompresszor jelenleg pedig ezt az innovatív elképzelést tudja képviselni, a felhasználók legnagyobb megelégedésére.

Hasonló cikkünk:  Egy orosz diszkontlánc Magyarországon is terjeszkedne, 200 üzlettel számolnak három éven belül

A konstrukcióból adódóan persze ezek a légkompresszorok teljesítményükben is nagyban eltérnek. A dugattyúk nem képesek folyamatos, pihenők nélküli levegőelőállításra, míg a csavarokkal működő berendezések ezt biztosítják, de áruk is jóval magasabb. Ennek ellenére nem kell kompromisszumot kötnünk a kompresszorok vásárlásakor, csupán a célunknak megfelelő készüléket kell kiválasztanunk. A forgalmazó szakemberei ebben nagy segítségünkre lehetnek, költséghatékony megoldások felé terelve minket. Arról nem is beszélve, hogy a szakszerű segítség a kompresszorok élettartamának szempontjából is fontos.

Az időszakos karbantartás nagyban növeli a kompresszorok élettartamát

Az éltető szerviz és karbantartás

A légkompresszorok esetén fokozottan igaz, hogy a megfelelő odafigyelés akár évekkel is meghosszabbíthatja egy készülék élettartamát. Bár alapvetően egyszerű eszközökről beszélünk – főleg a dugattyús modellek esetén – az időszakos karbantartás elengedhetetlen. Ez ipari környezetben még hatványozottabban igaz, hiszen egy váratlan kiesés komoly anyagi veszteséggel is járhat a gyártók számára. A megfelelő forrásból beszerzett légkompresszorok azonban valószínűleg a forgalmazó hosszútávú támogatását is élvezik.

Érdemes tehát már vásárláskor tájékozódni az elérhető szerviz- és karbantartási szolgáltatásokról. Ezek sokszor külön felár nélkül elérhetők, de a legtöbb modell esetében egyébként is kifejezetten költséghatékony extra biztosításokat köthetünk. Az erre áldozott összeg pedig bizonyosan megtérül az által, hogy légkompresszorunk működési élettartama nagymértékben megnövekedhet. Az odafigyelés tehát gazdaságos működtetést garantál.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Végigmentünk a Három Határon, és nagyon nem bántuk meg

Árvalányhajas mezők, borókások, meredek homokbuckák, kilátás a Kolon-tóra, a soltszentimre Csonka-torony - noha nem egy könnyed séta a Három...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...