fbpx

FRISS HÍREK

Fókuszálj inkább a vállalkozásra, ne a pénzed után rohanj!

- Advertisement -

Sikeres, nagy potenciállal rendelkező vállalkozásokat is nehéz helyzetbe tudnak sodorni a számlák halasztott vagy késve fizetéséből adódó likviditási problémák, így nem tudnak megfelelő hatékonysággal reagálni, emiatt üzletet vesztenek.

Amikor likvid pénzeszköz hiányában nem tudnak új fejlesztésbe fogni vagy új megrendeléseket, ügyfeleket fogadni, komoly hátrányba kerülhetnek az új termékekkel, technológiákkal, hatékony stratégiával rendelkező versenytársakkal szemben, ami akár a vállalkozást végül csődbe is juttathatja. Annak érdekében, hogy a kintlévőségek behajtása, a hosszú fizetési határidő okozta fizetőképességi problémák ne vigyék el a fókuszt a vállalkozás fejlesztéséről, érdemes lehet a vállalatfinanszírozásnak olyan módját választani, amely nem jelent többletterhet a cég számára. Milyen megoldás létezik? Mit tehetsz a pénzügyi stabilitás érdekében?

Miért okoz gondot a likviditás gyengülése?

A likviditási nehézségek, a likviditás nem megfelelő kezelése több okból is komoly problémát jelenthet a vállalkozások számára. A FlexiBill digitális faktoring egyszerű, gyors és átlátható finanszírozási segítség lehet a halasztott fizetések miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások számára.

A pénzügyi kiszámíthatatlanság megakadályozza a cégvezetést abban, hogy a lényegre, az üzletre koncentráljon, ami rendkívül negatív hatással lehet a vállalkozás életére. A bizonytalanság több okból fakadhat:

  • A napi működés csak a tartalékok felhasználásával vagy külső forrásból finanszírozható.
  • Az ügyfelek többsége hosszú határidőre fizet.
  • Havi szinten magas a késve fizetések aránya. 
  • Nincs keret új fejlesztésekre, innovációkra.
  • Nincs likvid pénzeszköz a felmerülő kiadásokra.
Hasonló cikkünk:  Magyar Péter: a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus

A bizonytalan pénzügyi helyzet mint egy dominó, bedöntheti a cégek kulcsfontosságú területeit.

Mit okoz a pénzügyi instabilitás?

A pénzügyileg bizonytalan helyzet 

  • a vállalkozást extra költségekbe sodorhatja,
  • a kintlévőségek behajtása, a hitelügyintézés megnöveli a cég adminisztrációs terheit,
  • növeli a nyomást a vezetőkön, a munkavállalókon,
  • a termelékenység, a szolgáltatás akadozását okozza,
  • rontja a versenyképességet,
  • bizalomvesztést okozhat.

A fenti problémák fókuszvesztést okoznak, ami káros hatással van a szervezetre is, ugyanis növeli a munkavállalói elégedetlenséget, fokozza a fluktuációt és elbocsátásokhoz vezethet. Ezáltal a piacképes tudás és a szakmai tapasztalat is távozik a cégtől, ami a termelékenységre, szolgáltatások színvonalára káros hatással van. Ez pedig már a partnerek szintjén is érezhető. Források hiányában innovatív fejlesztések és beruházások maradhatnak el.

Mi az optimális megoldás?

A banki hitelfelvételnél egyszerűbb, gyorsabb ügyintézést lehetővé tevő, klasszikus fedezetet nem igénylő digitális faktoring lehetőséget ad a cégeknek arra, hogy a saját pénzüket akár a számla kiállításának napján megkapják, így teljesítsék belőle a kifizetéseket, árut rendeljenek vagy arra használják fel, amire szükségük van.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...