fbpx

FRISS HÍREK

Az olasz húspápa most Spanyolországban ül előzetesben

- Advertisement -

A kiskunfélegyházi vágóhíd tulajdonosát, Piero Pini, olasz–magyar húsmágnást többek között bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolják Magyarországon. Óvadék ellenében szabadult, majd 2021-ben hagyta el az országot. Spanyolországban – ahol szintén van húsfeldolgozója – szexuális zaklatás és más, a munkavállalók ellen elkövetett bűncselekmények miatt pénteken előzetes letartóztatásba helyezték.

2019-ben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, pénzmosás és vesztegetés bűntette miatt emelt vádat Piero Pini, valamint fia és további 110 vádlottal szemben. 2011 és 2018 között legalább négy adócsaló bűnszervezetet működtetve a költségvetésnek több mint 6 milliárd forintos kárt okoztak.

Pini amellett, hogy a magyar húsipar egyik legfontosabb szereplője volt, a magyar focihoz is kötődött, 2009-ben megvásárolta a Honvédot, majd az ottani botrányok miatt otthagyta. Fél év őrizet után, 2019 novemberében 2 milliárd forint óvadék ellenében szabadon engedték, majd 2021-ben, miután megszüntették az ellene hozott lakhelyelhagyási tilalmat, elhagyta Magyarországot.

Hasonló cikkünk:  Az európai parlamenti választások után erősödhet a szélsőjobboldal, de még mindig többségben lesznek az Európa-barát pártok

Spanyolországba vezetett a milliárdos és fia első útja, ahol a legújabb Pini-beruházást, egy óriásvágóhidat látogattak meg a spanyolországi Binefarban. Itt tartóztatták le most az olasz húspápát.

Már 10 évvel ezelőtt is téma volt a vállalkozó üzemében uralkodó embertelen munkakörülmények. Magyarországon, és úgy tűnik már Spanyolországban is vádolják Pinit munkajogok megsértéséért. Lengyelországban is 15 milliárd forintos költségvetési csalással vádolják, ott 7,8 milliárd forintot fizetett óvadékként – azonban szexuális erőszak eddig nem merült fel sehol.

Az Átlátszó azt írja, módszerük szinte teljesen azonos volt a hazai vádiratban szereplővel: fiktív számlákkal csökkentették a költségeket.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...