fbpx

FRISS HÍREK

Nehéz reggelente parkolni a Juhar utcai iskola körül, itt nem lehetséges a kiss and ride

- Advertisement -

Szülők keresték meg a Kecsup szerkesztőségét és hívták fel figyelmünket a kecskeméti Juhar utcai óvoda és iskola körüli parkolási nehézségekre. Reggelente gyakran kevésnek bizonyul a parkolóhely, és többen kénytelenek a füvön megállni – bízva abban, hogy nem járnak éppen arra a városrendészek. A szülők érthető módon bekísérik értelmileg sérült gyermeküket az iskolába.

Mint a szülők elmondták, reggelente gyakran kevésnek bizonyul a parkolóhelyek száma a Kecskeméti EGYMI Juhar Utcai Tagintézménye körül, ezért sokan kénytelenek megállni az intézmény és a kórház telke (a megépült nővérszálló) közötti Fürdő utcán, az útmenti füves sávon, vagy más zöldfelületeken a Juhar utcán vagy a Tatár soron. Ilyenkor csak abban bízhatnak, hogy nem járnak arra a Városrendészet munkatársai és büntetik meg őket.

A szülők hangsúlyozták: nem kényelemből viszik autóval a gyerekeket, itt azért lényegesen más a helyzet, mint az átlagos iskoláknál. A Juhar utcai intézménybe értelmileg akadályozott tanulók járnak, őket a szülők természetesen nem hagyják egyedül kiszállni egy reggel igencsak forgalmas utcán, és egészen a teremig bekísérik őket. Azaz itt nemigen megvalósítható a városban más iskoláknál már kialakított kiss and ride parkolási rend, vagyis mikor csak egy puszira és a kiszállás pár pillanatára állnak meg a szülők a kocsival.
A helyzetet jól jellemzi, hogy Bakócz Tamás utcai házak háta mögött van egy húsz férőhelyes parkoló, amelynek végét a közelmúltban pollerekkel, oszlopokkal zárták le, majd nyáron nemes egyszerűséggel egy árkot ástak itt, nem túl míves kivitelezéssel.

Az árokkal lezárt parkoló

A cél egyértelműnek tűnik: megakadályozni, hogy az iskolához érkező autókkal felálljanak a házak mögötti zöldterületre. Ide:

Hasonló cikkünk:  A biodíszlet szerepén innen és túl – Nőnap és előkampány Kecskeméten

Több szülő elismerte, hogy amikor reggel nem találtak helyet a parkolóban, a forgolódás helyett behajtottak a füves részre. De elmondták azt is: a parkoló lezárásával – mégha a szabálytalanságot kívánták is megakadályozni – nehezebb lesz a reggeli közlekedés, manőverezés, ipszilonozás. Főleg a környező kistelepülésekről érkező falugondnoki kisbuszoknak, amelyek több diákot szállítanak, köztük mozgássérült, kerekesszékkel közlekedő gyermeket is, aki rámpán tud legurulni a buszról.
A parkolás természetesen nemcsak a szülőknek nehézkes, hanem az intézmény munkatársainak is, számukra ugyanis nincs belső parkoló az iskolában.

A témában megkerestük a Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-t, tudakolva, tervben van-e a parkolási helyzet rendezése, történik-e majd ezügyben valamilyen fejlesztés, van-e rá forrás? Érdeklődtünk arról is, a parkoló árokkal való lehatárolása milyen döntés alapján, kinek a kivitelezésében, milyen indokkal történt? A KVÜ azt válaszolta, a kérdéseinkkel forduljunk a Polgármesteri Hivatalhoz. Megtettük, írtunk az önkormányzatnak is, egy hét alatt nem jött válasz. Akárcsak a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjétől, Nemcsik Mátyástól sem, akinek ugyanazokat a kérdéseket küldtük el még szeptember 5-én.
Egyedül a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Pálfi Tamás volt hajlandó reagálni a szülők által felvetett problémára. A tankerületi igazgató ugyan leszögezte, hogy a városi parkolóhelyek kialakítása és kezelése nem a tankerületi központ feladata, de az iskola körüli parkolási nehézségek miatt felvették a kapcsolatot az önkormányzattal és a Kecskeméti Városrendészettel. „A probléma megoldásához további egyeztetések szükségesek” – zárta levelét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...