fbpx

FRISS HÍREK

Február 14-én kezdődik a Médium Filmklub tavaszi sorozata

- Advertisement -

Már kaphatóak a bérletek a kecskeméti Médium Filmklub tavaszi évadára. A sorozat a Tavaszi Filmnap nyitott vetítésével veszi kezdetét február 14-én, amikor Michel Gondry új francia vígjátéka lesz látható.

11 héten át minden szerdán 19 órakor a Malom Moziban tartják a filmklubot. A bérletek a helyszínen válthatóak 8000 forintért. A filmek teljes listáját mellékeltük.

A Tavszi Filmnapon bérlet váltása nélkül is látható lesz a Megoldások könyve(2023) Michel Gondry rendezésében. Az Egy makulátlan elme örök ragyogásának alkotója ismét egy szeretnivaló vígjátékban mesél az önmagunkra találás abszurd útjairól.

Három filmklasszikussal készül a filmkör vezetője, Bárdos Ferenc. A mozivásznon ma már ritkán látni A rakparton (1954), Négyszáz csapás (1959), és a Zabriskie point (1970) filmeket. Közönségkedvenc, friss sikerek is vetítésre kerülnek. Mads Mikkelsen szereplésével az új történelmi filmdráma, A fattyú(2023) és Yorgos Lanthimos Szegény párák(2023) című bizarr története már most megnyerte a nemzetközi közönséget. Wim Wenders filmje, a japánban játszódó Tökéletes napok(2032) éppen a hétköznapi szépségek szeretetéről szól. A főszerepet játszó Jakusó Kódzsi a legjobb színésznek járó díjat nyerte el a Cannes-i bemutatón.

Hasonló cikkünk:  Dr Fleischman és Yukatengi koncert lesz csütörtökön Kecskeméten (videóval)

A filmek teljes listája és részletes leírása a Malom Mozi oldalán olvasható.

A Médium Filmklub tavaly ünnepelte a 40. évfordulóját. Lapunk készített egy interjút a kört alapító és a mai napig vezető Bárdos Ferenccel. A beszélgetés itt olvasható:

Hurka és ünnepély – Beszélgetés Bárdos Ferenccel a 40 éves a Médium Filmklubról

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...