fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Jogerősen nyolc év fegyházat kapott a tolvajt felakasztó férfi

- Advertisement -

Jogerősen nyolc év fegyházra ítélte emberölés kísérlete miatt a Szegedi Ítélőtábla azt a kiskunhalasi férfit, aki bosszúból felakasztotta a gyerekkori barátját,  hogy így leckéztesse meg őt.

A két férfi gyermekkora óta ismerte egymást, s rendszeresen találkoztak. Az ügy sértettje rendszeresen pénzzavarban volt a drogfogyasztása miatt. Ezért különféle dolgokat lopott a barátja szüleitől, majd el is adta azokat. A lopásért elítélték, és az általa okozott kár kár nagy része is megtérült.

A barátja azonban ennek ellenére is meg akarta leckéztetni. Az egyik éjjel besurrant a tanyája udvarára és egy vasállványra felkötözött egy elektromos vezetéket, amit csúszóhurokkal látott el. Ezután elbújt, és megvárta amíg a férfi kijön a házból. Ekkor egy kemény tárggyal leütötte, amitől az elvesztette az eszméletét. Ezt követően a vasoszlophoz vonszolta majd felakasztotta úgy, hogy áldozatának lábai leértek a talajra. Ezzel azt a látszatot akarta kelteni, hogy a férfi öngyilkos lett.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskunban egyre többen adnak vért

Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, elhagyta a helyszínt. A felakasztott férfi életét az mentette meg, hogy az élettársa a kutyájuk segítségével megtalálta, és azonnal értesítette a mentősöket, akik újraélesztették. A vasoszlopra akasztott férfi maradandó hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a vádlott bűnösségét kimondó, rá nyolcéves büntetést kiszabó ítélete nem emelkedett jogerőre, mert a férfi és védője fellebbezést jelentett be ellene. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak, ezt az álláspontját a táblabíróság is osztotta, és helybenhagyta a törvényszék ítéletét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...