fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Megszorítások és adóemelés jön, hiába mond mást az Orbán-kormány

- Advertisement -

A kabinet jövőre az ideinél 5500 milliárd forinttal több adót készül beszedni, harmadával nőnek a lakossági befizetések is – írja a Népszava.

Nem fogja a lakosság megérezni a költségvetési kiigazításokat, ezt próbálja elhitetni a híveivel a kormány. Ennek cáfolatára kiváló példa a Ryanair reakciója a repülőjegyadóra: azonnal kiszámlázta az utasainak.

De nemcsak a céges reakciók alapján sejthető, hogy ez egy hamis ígéret, ez derül ki a parlament előtt fekvő költségvetésből is. Az adóbevételek 22 százalékkal, 5500 milliárd forinttal nőnek, így jövőre a kormány a főbb adónemekből 30 976 milliárd forintot akar beszedni.

A kormány a napokban jelentette a be a költségvetési megszorításokat, az idén és jövőre évi 2000 milliárdos kiigazításra szánta el magát, úgy, hogy a különadókból és az adóemelésekből évi 800-900 milliárdot teremtene elő, míg a kiadások lefaragásából 1000-1200 milliárd forintot. Vagyis a megszorításokban a kiadáscsökkentések nagyobb súllyal estek a latba. Ezzel üzenni akart a kormány a piacnak: nagyobbat spórol magán, mint amennyire megsarcolja a cégeket.

Hasonló cikkünk:  Kevés a magyar vasút kapacitása a szaporodó autó- és akkugyárak forgalmához

Teljes cikk a nepszava.hu-n olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...